2020 was een ‘vintage year’ voor de technologiesector, maar wat brengt 2021?

Enkele minder bekende pareltjes uit de sector bieden nog kansen

Geplaatst op vrijdag 19 februari 2021 om 11:00.

De technologiesector was in 2020 zonder enige twijfel de best presterende sector op de beurs van Wall Street, maar dat hoeft niet te betekenen dat dit in 2021 ook het geval zal zijn. De afgelopen vier jaar was de technologiesector overigens drie keer de best presterende sector op de Amerikaanse beurs.

De laatste sector die zo lang bovenaan de ranglijst van best presterende sectoren stond, was de oliesector die in 2004, 2005 en 2007 gouden tijden beleefde. Sindsdien is olie echter achtergebleven ten opzichte van andere sectoren. Vorig jaar was dat niet anders, want de S&P 500 Energy-index heeft in 2020 meer dan 40% verloren. Het is nog te vroeg om te zeggen of de technologiesector dit ook te wachten staat en van een omslag in het sentiment is voorlopig althans nog geen sprake. Wij zijn van mening dat er in de technologiesector nog wel degelijk enkele pareltjes zijn te vinden. We selecteerden voor u een vijftal aandelen die nog kansrijk zijn. Succes kan uiteraard niet worden gegarandeerd.

Herinneringen aan het dotcomtijdperk

Voor sommige beleggers roept de enorme interesse voor de technologieaandelen herinneringen op aan het dotcomtijdperk. Technologie was op Wall Street ook in 1999 de leidinggevende sector, zoals trouwens gedurende een groot deel van de late jaren negentig. De grote klap kwam echter in het jaar 2000 toen de internetzeepbel met een doffe knal uit elkaar spatte. Na het uiteenspatten van de dotcomzeepbel werd de technologiesector een van de slechtst presterende sectoren op de beurs van Wall Street en was tot 2005 goed voor een gemiddeld jaarlijks verlies van 10%. Er zijn echter wel degelijk verschillen tussen de situatie van twintig jaar geleden en nu.

Gratis

Gratis verder lezen?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis.

Privacyverklaring
  
Premium

Onbeperkt verder lezen

Premium lid worden?

Probeer direct
en lees meteen verder!
Al abonnee? Log dan in.
Er zijn momenteel geen stijgers bekend.
Er zijn momenteel geen dalers bekend.