Koerswinsten kunnen uitblijven maar dividenden komen jaar in jaar uit!

Abonnees van Beursgenoten weten dat wij geen nieuws presenteren op de website, maar nieuws evalueren. Dit is geheel anders dan het naschrijven van feiten. Wij vermelden feiten en koppelen daar een hernieuwd advies aan. Dat is in wezen anders dan iedere andere site in Nederland.

Hetgeen wat we doen wordt ook zeker niet lichtzinnig gedaan. We denken daar heel goed over na, bellen met bedrijven en collega’s. Onze mening kan daardoor compleet afwijkend zijn. Voorbeeld daarvan is Wessanen: De koers stijgt, maar wij zien spoken en beren.

Uiteraard juichen we als we een parel hebben en zijn we teleurgesteld wanneer een beursbedrijf haar verwachtingen niet waarmaakt. Maar we staan er voor u!

Vraag: Wanneer er, volgens analisten van grote banken en vermogensbeheerders, een groot bedrijf ruim 100% kan stijgen, ontvangt u dan een telefoontje of e-mail van uw accountmanager?

Wanneer een bedrijf geteisterd wordt door krantenartikelen over een mogelijk fraude van €8.000.000 en de omzet van datzelfde concern is ruim boven de €2.000.000.000, is dat niet een speldenprik in het achterwerk van een olifant?

Wanneer de optiepremies op 1 maand 10% opleveren van de onderliggende waarde, geeft dat dan geen unieke mogelijkheden?

Met de grootste spoed zijn alle analisten van Beursgenoten nu internationaal bezig om alle ins en outs, kansen en bedreigingen te analyseren van deze kansrijk ogende parel. Morgen zijn we naar verwachting klaar met analyseren en mailen dan onze bevindingen naar onze leden. Een stijging van ruim 100% volgens de grootste banken? Dat willen we toetsen! Daarnaast ook nog eens een extra analyse waar onze optiestrategen u kansen aanreiken. Naam en feit, dat is Beursgenoten.

Een goede tip of waarschuwing is voldoende om de lage abonnementsprijs van Beursgenoten terug te verdienen. Dat wilt u toch ook?

Voordat wij een aantal feiten en evaluaties selecteren, want er staat nu erg veel op onze site bij de rubriek “Stand van Zaken” doordat veel bedrijven met cijfers naar buiten zijn gekomen, wil ik (Geert Schaaij) mijn opinie als aandeelhouder ook even aanstippen.

ABN Amro

ABN Amro daalde eergisteren 7% op basis van de cijfers. Met name een fikse eenmalige afschrijving werd gezien als oorzaak. Het dividend werd vastgesteld op €1,45. Bij een koers die nu schommelt rond de €20 dus ruim 7% dividendrendement. Wie is dan zo dom om te verkopen?

Onze collega bij KBC Securities is minder positief geworden over ABN Amro en verlaagt daarom het advies van Kopen naar Accumuleren. Het koersdoel werd verlaagd naar €27,00 van €29,00.

Nog een collega bij RBC heeft donderdag het koersdoel voor ABN Amro verlaagd naar €28,00 van €30,00. RBC handhaafde het aandeel op de favorietenlijst. Vind u het raar dat wij het aandeel ABN Amro op kopen laten staan?

Aegon

Aegon, wilt u nog mijn emotie horen, of zijn onze analisten duidelijk op de Beursgenotensite? Persoonlijk heb ik flink aandelen Aegon. Ik heb geschreven opties puts en calls. Zal ik eerlijk zijn? Ik koester mijn positie. Het dividend is namelijk voortreffelijk.

We hadden een gezamenlijke strategie, waar wij onze abonnees van elke stap die ik deed op de hoogte zou houden. U heeft van mij vernomen dat we op een gedeelte van de Aegon aandelen/optiepositie winst hebben gekregen. Laat het aandeel nu maar flink jojo-en want ik voel wederom een investering aankomen met 25% per jaar rendement bij gelijkblijvende koers. En met het dividend van €0,29 bij een koers van €4,40 mopperen wij niet. Vandaar mijn kop boven aan de tekst ”koerswinsten kunnen uitblijven maar dividenden komen jaar in jaar uit!”

Doet u de volgende keer ook mee? Want we gaan er samen in en er samen uit. U kent het motto van Beursgenoten”Beleggen doen we samen!’

Er zijn momenteel geen stijgers bekend.
Er zijn momenteel geen dalers bekend.