Goede wijn behoeft geen krans...

Viña von Siebenthal Carabantes Syrah 2009

Goede wijn behoeft geen krans is een uitdrukking. Het is echter wel fijn dat we weten dat de echte vinologen, wijnkenners en schrijvers de wijn die Jos Beeres Wijnkoperij speciaal voor de wijnliefhebbers onder de Beursgenoten uitzocht als ‘beleggingswijn’, veel kransen heeft gegeven. Hoewel de oogst van 2009 tot op de laatste fles is uitverkocht, heeft Beursgenoten de hand weten te leggen op de laatste 1200 flessen die in de wijnkelders van Jos Beeres in Groningen liggen te wachten, op u!

Onze keuze 2013

Viña von Siebenthal Carabantes Syrah 2009. De geboren Zwitser Mauro Von Siebenthal startte in 1998 een klein wijngoed in Aconcagua Valley ten noorden van Santiago. Met een productie van slechts 150.000 flessen per jaar is Von Siebenthal een kleine producent, maar wel één van de toppers in Chili! Zijn rode wijnen onderscheiden zich met name door elegantie en doordrinkbaarheid. Dit in tegenstelling tot de massieve stijl van veel andere Chileense icoonwijnen.

Afbeelding van de wijnfles

De Carabantes, vernoemd naar de Spaanse priester die in 1554 de eerste wijnstok naar Chili bracht, is gemaakt van 85% syrah, 10% cabernet sauvignon en 5% petit verdot druiven. Na de gisting rijpt de wijn slechts zes maanden op kleine, eikenhouten fusten, waardoor het maximum aan fruit van de rijpe oogst blijft bewaard. Het resultaat is een indrukwekkende wijn met concentratie én souplesse. Het water loopt ons al in de mond.

De laatste 1200 flessen worden exclusief onder de leden van Beurgenoten verkocht. Wees er dus snel bij. Deze smaakvolle belegging kent eigenlijk maar één risico, namelijk dat u hem zelf opdrinkt. Want als een fles van deze geweldige wijn over een flink aantal jaren met succes wordt geveild, zal blijken dat dat waarschijnlijk de duurste wijn was die u ooit heeft gedronken. Geert Schaaij van Beursgenoten is daar duidelijk in. De beste belegging doe je in jezelf en je dierbaren en dan kan het niet anders of deze flessen wijn worden een beleggingssucces. Drie flessen kostbare wijn in een mooie, chique kist, voorzien van een fraai echtheidscertificaat! Zolang voorradig, kunt u de flessen bestellen voor de lage prijs van € 99,-. (inclusief verzendkosten en btw). Een origineel cadeau, origineel relatiegeschenk of een originele belegging in toekomstig genot. Kortom, origineel beleggen omdat het leuk is. Abonnees van Beursgenoten ontvangen tevens een mooie RVS wijnset.

Prijzen die de wijn heeft gewonnen:

Bestellen


Klik hier om de wijn te bestellen >>