Wanneer stabiliseert de halfgeleidersector?

Koopwaardige halfgeleideraandelen zijn de bedrijven die sterk blijven investeren in technologie.

Geplaatst op woensdag 8 juni 2022 om 09:00.

De doorgaans optimistische CEO van Intel, Pat Gelsinger, gaf onlangs een ontnuchterend beeld van de situatie op de markt van halfgeleiders, een markt die al maandenlang wordt gekenmerkt door tekorten. Volgens hem zijn die tekorten nog lang niet weggewerkt en bevinden we ons nog maar halverwege de cyclus. Gelsinger verwacht dat de situatie pas ergens in 2024 zal verbeteren. De problemen in de sector wegen ook zwaar op de koersen van de aandelen uit de chipsector en het is de vraag of het slechte nieuws nu al in de koersen is verrekend.

Sommige aandelen zijn inmiddels echter zo goedkoop geworden dat het weer de moeite waard kan zijn om naar ze te kijken. Wij vinden dat de bedrijven die sterk blijven investeren in technologie het aantrekkelijkst zijn om weer te kopen. Wij selecteerden we voor u drie aandelen waar u zo langzamerhand weer naar mag kijken.

We zijn nog maar halverwege

"We zijn ongeveer halverwege het chiptekort", vertelde Gelsinger op het World Economic Forum in het Zwitserse Davos. "Mijn verwachting is nu dat het tekort nog tot 2024 aanhoudt. En het grootste probleem waarmee we de afgelopen zes tot negen maanden te maken hebben gehad, is een tekort aan apparatuur in de fabrieken." Daarmee maakte de topman van Intel meteen duidelijk dat we ons geen illusies hoeven te koesteren over een snel einde van de crisis in de chipsector.

Gratis

Gratis verder lezen?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis.

Privacyverklaring
  
Premium

Onbeperkt verder lezen

Premium lid worden?

Probeer direct
en lees meteen verder!
Al abonnee? Log dan in.
Er zijn momenteel geen stijgers bekend.
Er zijn momenteel geen dalers bekend.