De visie van Beursgenoten

Het scherp neerzetten van een mening is in Nederland uit de gratie geraakt. Analisten durven hun nek niet meer uit te steken en gedragen zich als grijze muizen en de middelmaat regeert. De mening van Beursgenoten zal duidelijk zijn. Blijdschap, verdriet, boosheid, verwondering ontzag en verachting; de emoties en onzekerheden die beleggen met zich meebrengt zullen niet onder stoelen of banken gestoken worden. Des te groter de vreugde als het advies juist is geweest! Maar, ook het (nog) niet uitkomen van een visie zal worden besproken en geëvalueerd. Wonden likken, mogelijk de bakens verzetten en verder gaan is dan het devies.

Het kan best zijn dat u juist een totaal andere mening hebt dan er in Beursgenoten geschreven staat. Wees blij, want u weet nu wel precies waar u staat. U hebt uw mening kunnen toetsen. Ieder weldenkend mens wil immers goede beleggingen doen en een zo mooi mogelijk rendement realiseren. U handelt altijd naar eigen inzicht, maar hebt een weloverwogen oordeel kunnen maken dankzij uw lidmaatschap van Beursgenoten. Uw reactie op artikelen in Beursgenoten is altijd welkom! Mail uw mening gerust. Des te meer mensen, des te meer meningen en inzichten. Zo mogelijk kunnen er dan ook andere Beursgenoten van uw visie in kennis worden gesteld.

Parels zoeken

Beursgenoten zoekt naar de pareltjes op de beurs. Ontwikkelingen worden continu gevolgd en geanalyseerd. Het hoeft geen betoog dat ondergewaardeerde aandelen niet aan de aandacht van Beursgenoten zullen ontsnappen. De mooie muurbloempjes zullen aan u worden voorgesteld als de tijd rijp is. Concreet, helder en met een duidelijk oordeel, zoals u dat al jaren gewend bent van Geert Schaaij.

Zwarte katten

Niet alleen parels, maar zo mogelijk nog belangrijker, ook beursgenoteerde ondernemingen die naar de mening van Beursgenoten te duur zijn of om een andere reden niet in uw beleggingsportefeuille passen zullen niet gemeden worden. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat het desbetreffende bedrijf slecht loopt, maar ook omdat er graaigrage directeuren en/of commissarissen zitten. Direct en to the point kunt u lezen hoe Beursgenoten tegenover het aandeel staat. Natuurlijk kan hierbij op tenen worden getrapt, maar eerlijkheid en nuchterheid duren het langst, dus er zal geen blad voor de mond worden genomen. Het gaat er immers om dat u, als lid, wordt behoed voor verkeerde beleggingsbeslissingen!

Beleggingsfondsen

Beursgenoten zal ook beleggingsfondsen de revue laten passeren. Velen van u hebben wellicht de ervaring dat u met veel omhaal van woorden door uw bankier in één of meer beleggingsfondsen wordt gepraat omdat dat voor u de beste beleggingsmethodiek zou zijn. Later blijkt dan dat de kosten binnen een beleggingsfonds soms onevenredig hoog zijn. Er blijkt veel kaf onder het koren te zitten. Beursgenoten zal de goede beleggingsfondsen en fondsbeheerders prijzen, de slechte zullen een draai om de oren krijgen en die fondsbeheerders kunnen misschien beter op zoek naar een andere baan...

Word vandaag nog lid!
Profiteer van ons waardevolle informatienetwerk.

De prijs van het lidmaatschap is een fractie van de waarde van één juiste tip of één waarschuwing die u helpt bij het nemen van de juiste beleggingsbeslissing.