Voorwoord: Crisis? Welke crisis?

Geplaatst 12 juni 2020 in de categorie Magazine Juni 2020

De wereld is in economisch opzicht zo verbonden dat er geen zinnig woord valt te zeggen over hoe deze pandemie uiteindelijk zal uitpakken. Uiteraard hoor en lees ook ik in de media allerlei uitspraken, maar bij ons in het dorpscafé hebben ze voor dergelijke mensen de spreuk: “Altijd gewonnen, nooit verloren.” Wij kunnen niet inschatten wat de prestaties van de bedrijven de komende tijd zullen zijn, er is immers geen enkel houvast over het verloop van deze pandemie. Komt er misschien wel een nieuwe lockdown? Wordt er een vaccin of een medicijn gevonden? Gaan bedrijven anders werken? Hoeveel vet hebben en houden de getroffen ondernemingen op de botten? Wie sleept wie mee naar beneden? Allemaal vragen waar wij geen antwoord op kunnen geven. 

Uiteraard zijn de enorme stuwmeren aan geld die de centrale banken wereldwijd in de economie pompen, een katalysator. Dat is echter wel helikoptergeld waar ik al lange tijd voor vreesde. Geld wordt waardeloos gemaakt en zoekt een weg of beter gezegd een uitweg.

Verder lezen?

Dit artikel is alleen voor abonnees van Beursgenoten. Indien u nog geen abonnee bent, overweegt u dan ook een abonnement op Beursgenoten.


Er zijn momenteel geen stijgers bekend.
Er zijn momenteel geen dalers bekend.