Interessante beleggingsreis voor camper- en caravanaandelen

Geplaatst op vrijdag 14 juni 2024 om 09:00.

Ondanks de stijgende prijzen gaan mensen massaal op vakantie en boekt een groot deel van hen een plek op een camping in Europa. Na een moeizame periode stijgt het aantal nieuw geregistreerde campers en caravans weer. Reislustige beleggers kunnen hiervan profiteren.

Uit cijfers van onderzoeksbureau GFK en reisbranchevereniging ANVR komt naar voren dat het aantal vakantieboekingen over de eerste drie maanden 6% boven het niveau van 2023 lag. In april steeg het aantal boekingen op jaarbasis met 2%.


Bron: GFK/ANVR. Het aantal boekingen steeg op jaarbasis met 2%, waarbij met name Europese bestemmingen in trek waren.

Een groot deel van de Nederlandse vakantiegangers trekt er met de caravan of camper op uit. Branchevereniging ASCI vroeg begin dit jaar meer dan 17.000 Europese kampeerders naar hun vakantieplannen. Van de 8.098 Nederlandse respondenten verwachten kampeerders zonder kinderen dit jaar vier keer op vakantie te gaan en kampeerders met kinderen drie keer. Van hen heeft 64% een eigen caravan en 24% een eigen camper. De populairste vakantiebestemmingen zijn Nederland, Frankrijk en Duitsland. Over heel Europa komt uit het onderzoek van de ASCI een ander beeld naar voren. Hier heeft slechts 38% van de respondenten een eigen caravan en 54% een eigen camper. Gemeten over heel Europa verwachten kampeerders zonder kinderen er dit jaar vijf keer op uit te trekken tegen vier keer voor kampeerders met kinderen.

Gratis

Gratis verder lezen?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis.

Privacyverklaring
  
Premium

Onbeperkt verder lezen

Premium lid worden?

Probeer direct
en lees meteen verder!
Al abonnee? Log dan in.