Hoe kunt u profiteren van een prijsstijging bij de cryptomunt?

Beursgenoten vind de bitcoin een hype en een niet onderbouwde investering. Desalniettemin kijken we op verzoek van lezers naar indirecte bedrijven die van de hype kunnen profiteren.

Geplaatst op vrijdag 19 maart 2021 om 12:30.

De invloed van de koersexplosie bij bitcoin was ook op de beurs voelbaar. De koersexplosie bij bitcoin en andere crypto’s heeft de financiële wereld in de eerste weken van 2021 met stomheid geslagen. De koers van bitcoin tartte de wetten van de zwaartekracht en steeg in een adembenemend tempo. Staan we aan de vooravond van een nieuw tijdperk of is hier sprake van een zeepbel die vroeg of laat met een doffe knal uit elkaar zal spatten? De prestaties van bitcoin zijn door menigeen met aandacht gevolgd, maar heel wat mensen zijn terughoudend als het erom gaat om zelf actief in crypto’s te stappen. U kunt echter ook indirect in bitcoin beleggen via een aantal bedrijven die op de een of andere manier zijn blootgesteld aan het bitcoinverhaal. Dat betekent dat de koersen van deze aandelen waarschijnlijk zullen stijgen wanneer de koers van bitcoin stijgt. We mogen uiteraard niet vergeten te vermelden dat aan deze aandelen risico’s zijn verbonden.

Miljonair of geen miljonair?

De verhalen die de afgelopen maanden de ronde deden over de mensen die dankzij de koersexplosie bij bitcoin technisch gezien misschien miljonair waren, maar door ‘verloren’ of ‘vergeten’ wachtwoorden hun bitcoins niet meer kunnen verzilveren, brengen enkele van de problemen aan de oppervlakte die met cryptomunten zijn verbonden. Bitcoin is misschien een intelligent systeem, waardevol en baanbrekend, maar het systeem kent ook zijn nadelen. Er zijn platforms ontwikkeld die het beleggen in crypto’s makkelijker maken, maar Tom Lee, specialist in bitcoin en oprichter van Fundstrat, adviseert twijfelaars om te beleggen in beursgenoteerde bedrijven die in bitcoin beleggen. Op die manier kunt u als belegger indirect profiteren van een verdere stijging van de koers van de cryptomunt. Wie zelf geen bitcoin wil bezitten, kan in plaats daarvan aandelen kopen van onderstaande bedrijven om toch blootstelling te krijgen aan deze spraakmakende cryptocurrency. Wij noemen u enkele bedrijven die als pioniers van het cryptotijdperk mogen worden beschouwd.

Gratis

Gratis verder lezen?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis.

Privacyverklaring
  
Premium

Onbeperkt verder lezen

Premium lid worden?

Probeer direct
en lees meteen verder!
Al abonnee? Log dan in.