Steekt u graag een jointje op? Dan zijn deze marihuanaaandelen misschien iets voor u

‘High times’ voor de cannabissector op Wall Street

Geplaatst op vrijdag 19 maart 2021 om 12:30.

De koersen van de marihuana-aandelen beleefden de afgelopen maanden op de beurs ‘high times’. Beleggers anticipeerden daarmee op grote schaal op een legale distributie van wiet als recreatief product in de Verenigde Staten en elders in de wereld. Ook voor dit jaar zijn de verwachtingen hooggespannen en de analisten gaan ervan uit dat ‘the sky the limit’ is voor de sector. Op politiek vlak doet zich namelijk van alles voor dat de legalisatie van marihuana binnen afzienbare tijd mogelijk maakt. Chuck Schumer, Amerikaans senator voor de staat New York, doet er alles aan om de wetgeving in zijn staat aan te passen in de richting van een legalisatie van marihuana. Schumer mag daarbij rekenen op de steun van New Yorks gouverneur Andrew Cuomo. Als New York marihuana legaliseert, zullen ongetwijfeld andere Amerikaanse staten en andere landen volgen. Er valt dus nog veel geld te verdienen in deze sector die tot voor kort uitsluitend met criminaliteit werd geassocieerd.

Beleggen in aandelen die op de een of andere manier iets met marihuana te maken hebben, kan dus lucratief zijn. De vraag is echter naar welke aandelen de voorkeur moet uitgaan. Het kan in dat verband geen kwaad om eens te kijken welke aandelen zijn opgenomen in de ETF’s of trackers die (onder andere) in marihuana beleggen. Het betreft hier overigens Amerikaanse ETF’s waar de Europese beleggers geen toegang tot hebben. De Amerikaanse bedrijven die actief zijn in de sector ondervonden tot dusver problemen om een officiële notering op de beurs van Wall Street te krijgen. Cannabis is tot nader order nog niet volledig uit de criminaliteit gelicht en dus staan banken niet te trappelen om kredieten te verstrekken of om IPO’s te ondersteunen. De meeste ‘wiet’-aandelen noteren dan ook op de Canadese beurs of over-the-counter in de Verenigde Staten.

Geert Schaaij is tegen softdrugs.

Onze favoriete aandelen in de cannabissector

Jushi Holdings Inc. (JUSHF) 

Jushi Holdings is een bedrijf dat zich focust op het opbouwen van een portfolio van merkproducten op basis van cannabis en hennep. De activiteiten omvatten zowel detailhandel als distributie, teelt en allerhande verwerkingsactiviteiten. Tot de merken dat het bedrijf in portefeuille heeft behoren onder andere The Bank, gericht op plantgenetica en teelt, Nira +, producent van medicinale THC-producten en Tasteology, een leverancier van met THC behandelde producten. Op de beurs heeft Jushi een geweldige prestatie geleverd, want de koers is door het dak gevlogen. We hoeven u ongetwijfeld niet te vertellen dat Jushi een speculatief aandeeltje blijft.

Gratis

Gratis verder lezen?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis.

Privacyverklaring
  
Premium

Onbeperkt verder lezen

Premium lid worden?

Probeer direct
en lees meteen verder!
Al abonnee? Log dan in.