Beleggers Ordina teleurgesteld in resultaten vierde kwartaal

Geplaatst op vrijdag 17 maart 2023 om 12:00.

Terwijl het blad bij de drukker lag, werd deze week bekend dat Ordina met verschillende partijen in gesprek is over een overname van het IT-bedrijf. De koers liep daarna flink op naar €4,75 en wij verlaagden hierop het advies naar houden.

De koers van Ordina steeg in de aanloop naar de publicatie van de jaarcijfers medio februari. Na de publicatie volgde echter een flinke terugval, omdat beleggers teleurgesteld waren in de lagere omzetgroei en de afgenomen productiviteit in het vierde kwartaal. In de weken na de publicatie volgde een gedeeltelijk herstel.

Ordina – de naam is een afkorting van ‘ordinateur’, het Franse woord voor computer – werd in 1973 opgericht als dochter van de gelijknamige Franse organisatie. Een aantal jaren later werd de onderneming verkocht aan een dochterbedrijf van Société Generale. In 1985 volgde een verzelfstandiging via een management buy-out, gevolgd door een beursnotering aan het Damrak in 1987. In Amsterdam maakt het aandeel deel uit van de Small Cap Index, maar als aanbieder van ICT-oplossingen is het een van de grotere ondernemingen in de Benelux. De groei kwam deels autonoom tot stand, terwijl er daarnaast in de loop der jaren diverse acquisities werden gedaan van overwegend gespecialiseerde ondernemingen.

Gratis

Gratis verder lezen?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis.

Privacyverklaring
  
Premium

Onbeperkt verder lezen

Premium lid worden?

Probeer direct
en lees meteen verder!
Al abonnee? Log dan in.
Er zijn momenteel geen stijgers bekend.
Er zijn momenteel geen dalers bekend.