Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn op komst, wat doen de beurzen?

Geplaatst 16 oktober 2020 in de categorie Magazine Oktober 2020

Een overwinning van Joe Biden kan Europese aandelen een duwtje in de rug geven

Op 3 november kiezen de Amerikanen hun volgende president. Kan Donald Trump zijn verblijf in het Witte Huis verlengen of moet hij het veld ruimen voor de democraat Joe Biden? Op basis van de exitpolls valt onmogelijk te voorspellen wie als overwinnaar uit de verkiezingsstrijd gaat komen. Maar wat zijn de gevolgen van de presidentsverkiezingen voor de financiële markten? Een overwinning van Trump zal waarschijnlijk weinig verschuivingen op de beurs veroorzaken, want beleggers zijn inmiddels gewend aan deze president en zijn soms onvoorspelbare gedrag. Een overwinning van Joe Biden zou misschien niet zo slecht zijn voor de Amerikaanse bedrijfswereld, met mogelijk een positieve reactie op de beurs tot gevolg. Sommige aandelen kunnen profiteren van een overwinning van de democratische kandidaat. Anderzijds zouden ook de Europese beurzen garen kunnen spinnen bij winst van Biden.

Wall Street hoeft niet te vrezen voor de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen

De Amerikaanse presidentsverkiezingen vormen een bron van onzekerheid op de financiële markten. Voor de Amerikaanse economie kan het een wereld van verschil vormen of Donald Trump president blijft of dat hij wordt opgevolgd door zijn democratische tegenstander Joe Biden. Maar maakt de verkiezingsuitslag ook iets uit voor de beurs van Wall Street? Of met andere woorden is die beurs pro Trump of pro Biden? Volgens Joe Fahmy van Yahoo Finance maakt het allemaal niet zo veel uit. Wall Street hoeft niet te vrezen voor de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, wat die uitslag ook wordt. Op basis van een aantal factoren verwacht hij dat de koersen op de beurs van Wall Street blijven stijgen, behoudens uiteraard onverwachte externe gebeurtenissen.

Verder lezen?

Dit artikel is alleen voor abonnees van Beursgenoten. Indien u nog geen abonnee bent, overweegt u dan ook een abonnement op Beursgenoten.


Er zijn momenteel geen stijgers bekend.
Er zijn momenteel geen dalers bekend.