Kendrion sterk gepositioneerd voor groei

Geplaatst 16 oktober 2020 in de categorie Magazine Oktober 2020

“We are ready”, aldus Joep van Beurden, CEO van Kendrion, bij de presentatie vorige maand van het ambitieuze maar haalbare vijfjarenplan. Door de malaise in de automobielsector gaat het bedrijf momenteel door een diep dal, maar de kansen voor de lange termijn zijn immens.

In de afgelopen bijna vijf jaar dat Van Beurden aan het roer staat bij ’s werelds grootste elektromagnetenfabrikant heeft hij de organisatie simpeler gemaakt. Door onderling meer samen te werken en een verbeterde focus is Kendrion beter in staat de groeistrategie uit te voeren. Er is veel geïnvesteerd in R&D zodat sterke marktposities zijn ontstaan en Kendrion zich terecht een ‘global niche leader’ mag noemen. Tegelijkertijd is de kostenbasis de afgelopen vijf jaar met zo’n € 25 miljoen verlaagd, wat een fors bedrag is als het wordt afgezet tegen de jaaromzet van een dikke € 400 miljoen over 2019. Een belangrijke stap vormde de overname begin dit jaar van het Duitse INTORQ, waarmee de mondiale positie van Kendrion in industriële remsystemen flink is versterkt. De overname van INTORQ heeft er ook voor gezorgd dat de omzetverdeling tussen de automotive en de industriële groepen binnen Kendrion evenwichtiger is geworden. Van Beurden noemt INTORQ een natuurlijke hedge tegen economische tegenwind. “INTORQ kent een brede range aan eindmarkten, zodat we daar kunnen focussen waar de groei zit.”

Verder lezen?

Dit artikel is alleen voor abonnees van Beursgenoten. Indien u nog geen abonnee bent, overweegt u dan ook een abonnement op Beursgenoten.


Er zijn momenteel geen stijgers bekend.
Er zijn momenteel geen dalers bekend.