Avantium en Metabolic, leiders in biochemicaliën op bodemkoersen

Geplaatst op vrijdag 6 januari 2023 om 15:20.

Foto: Avantium

Begin 2018 schreven we een artikel over het Franse Metabolic Explorer, dat net als Avantium duurzame biochemicaliën ontwikkelt. Na een explosie tot ruim boven ons koersdoel is de koers vorig jaar weer geïmplodeerd. Metabolic genereert mooie omzetten en beschikt over interessante patenten, maar de liquiditeitspositie moet worden versterkt. Avantium genereert daarentegen nog geen omzet, maar heeft wel een uitstekende liquiditeitspositie en prima vooruitzichten waardoor het per saldo een stuk minder risicovol lijkt.


Grafiek 1: koersverloop Avantium over de afgelopen drie jaar.


Grafiek 2: koersverloop Metabolic Explorer over de afgelopen drie jaar.

Metabolic Explorer

Metabolic Explorer (‘Metabolic’) was begin 2018 bezig met de duurzame productie van propanediol en boterzuur. Oropanediol wordt toegepast als conserveermiddel in de cosmetische industrie en dient als grondstof voor PTT, een bioplastic dat deels recyclebaar is. Boterzuur vindt toepassing in diervoeding om het gebruik van antibiotica te verminderen. De omzet uit deze beide duurzame grondstoffen is evenwel nog beperkt.

Verder lezen?

Dit artikel is alleen voor abonnees van Beursgenoten. Indien u nog geen abonnee bent, overweegt u dan ook een abonnement op Beursgenoten.

Er zijn momenteel geen stijgers bekend.
Er zijn momenteel geen dalers bekend.