De ING leeuw wil weer brullen

Geplaatst 15 januari 2020 in de categorie Nieuwsflash

De aandelenkoers van ING stond afgelopen jaar onder druk door witwasaffaires en teleurstelling over de afgeketste fusie met Commerzbank. Beursgenoten houdt een rotsvast vertrouwen in de bank en het aandeel behoort zelfs tot een van de vijf aandelentips van Geert voor 2020.

Europese banken zitten door diverse witwasaffaires al langere tijd in de hoek waar de klappen vallen. Zo trof ING in september 2018 een schikking van €775 miljoen met het Nederlandse Openbaar Ministerie in een onderzoek naar betrokkenheid bij witwaspraktijken van ING Nederland. Afgelopen jaar bereikte ING met de Italiaanse autoriteiten een voorlopige schikking van €30 miljoen en ontving ING België een boete van €350.000. De witwasaffaires hebben ertoe geleid dat onder meer de Nederlandsche Bank strengere eisen aan banken stelt. Om de zaken op orde te krijgen hebben banken afgelopen jaar hun witwasafdelingen fors uitgebreid door duizenden nieuwe mensen aan te trekken. Deze trend zet..

Verder lezen?

Dit artikel is alleen voor abonnees van Beursgenoten. Indien u nog geen abonnee bent, overweegt u dan ook een abonnement op Beursgenoten.


Er zijn momenteel geen stijgers bekend.
Er zijn momenteel geen dalers bekend.