Beursgenoten Symposium 26 Oktober 2007

Duitsland heeft na meer dan tien jaar economische vertraging de weg omhoog gevonden. Beleggers ontgaat dit natuurlijk niet. Het is dan ook niet vreemd dat Duitse investeringen erg geliefd zijn. Voor velen is dat een Duits beleggingsfonds, aandeel of derivaat. Daarnaast zien we dat beleggers en particulieren op grote schaal Duits onroerend goed kopen. Mensen doen dit als investering. Tienduizenden kochten een woning om ook in te wonen, maar bovenal proberen ze van de achtergebleven prijzen te profiteren. Duitsland is als beleggingsland ‘hot’.

Beursgenoten ontdekte deze trend in een vroeg stadium en haar jaarlijkse symposium staat in het teken van deze economische wederopstanding, waar het Nederlandse bedrijfsleven veel profijt van zal kunnen hebben. Beursgenoten is dan ook heel trots dat de staatsman en gewezen Bondskanselier Kohl naar Scheveningen komt om Beursgenoten toe te spreken. Dr. Helmut Kohl is één van de belangrijkste grondleggers van het verenigd Europa. Kohl zal de geschiedenisboeken ingaan als de staatsman die de Berlijnse muur slechtte en in Europa landen samen smolt.

Middagprogramma

Fortis Circus Theater, Scheveningen:
Aankomst, koffie en broodje van 13:00 tot 14:00.

Dagvoorzitter Gerrit Zalm

De dag wordt in keurige banen geleid door Gerrit Zalm, die dagvoorzitter is. Daarnaast zal hij spreken. Wie kan het nu beter weten als (ex) Minister van Financiën van Nederland? Hoe is de economische situatie in Europa? In Nederland en in het bijzonder Duitsland en hoe pakt één en ander uit. Waar moeten we op letten? Gerrit Zalm werd gezien als de machtigste man van Nederland en kreeg groot respect voor de wijze waarmee hij de vaderlandse financiën bestuurde.

Spreker Niek van Dijck

Honderd miljoen is niets voor deze investeerder in Duits onroerend goed. Beleggers die met hem mee voeren hebben mooie vaste rente van 6% en winstdeling. Dat hij succesvol is blijkt uit het feit dan “zijn” bedrijf hoog staat aangeschreven bij beleggers in Nederland en Duitsland.

Spreker Geert Schaaij

Geert Schaaij is uitgegroeid tot één van Nederlands beste beleggingsgoeroes. Natuurlijk zal hij de vraag stellen hoe men kan profiteren van deze ontwikkelingen. Welke Nederlandse en Duitse aandelen profiteren hier optimaal van. Zijn netten liggen al in de zee en we hopen dat hij de oesters die hij vangt opent en de legendarische rubriek “parelvissen” uit het blad Beursgenoten als eerste aan ons toont.

Spreker Dr Helmut Kohl

De grondlegger van het Verenigd Europa gaat u vertellen over het Verenigd Europa, de Euro en hoe Duitsland binnen dat Verenigd Europa staat.