Symposium - 28 oktober 2011

Op 28 oktober 2011 vindt het 5e Beursgenoten Symposium plaats in het Beatrixtheater in Utrecht. Beursgenoten komen dan bijeen om onder andere te luisteren naar tips en adviezen van Geert Schaaij. Behalve de beleggingsgoeroe betreden ook onder andere ZKH Prins Carlos en oud-minister van Financiën Onno Ruding het spreekgestoelte.

Wij vinden het geweldig in dit luxe Beatrixtheater ons symposium te organiseren, vooral ook omdat leden ons om een meer centrale locatie hebben gevraagd. De A2 is klaar, er is een groot parkeerterrein en het treinstation bevindt zich pal naast de deur. Het programma zal starten om half elf ‘s ochtends en om half vijf ‘s middags eindigen. Eten en drinken wordt u aangeboden.

Onno Ruding: Achter de schermen

Onno Ruding gunt de zaal een blik achter de schermen van - voornamelijk Amerikaanse - banken. Vervolgens bespreekt hij de positie van de dollar en de stand van zaken in de wereldeconomie. De oud-minister is momenteel adviseur van Citibank, een onderdeel van de Citigroup.

Prins Carlos: Duurzaam ondernemen

Prins Carlos is de grootste verrassing in de rij van sprekers die ter gelegenheid van het lustrum van Beursgenoten acte de présence geeft. Slechts weinig Nederlanders weten dat de oudste zoon van Prinses Irene zich heeft beziggehouden met de voorbereiding van de invoering van de euro. Evenmin is zijn fascinatie voor het thema ‘duurzaam ondernemen’ in brede kringen bekend. De prins gaat tijdens het symposium in op de vraag: is duurzaam ondernemen alleen goed voor de ziel of ook voor het rendement? Daarnaast geeft hij zijn visie op de euro, de valuta die tegenwoordig geregeld onder vuur ligt.

Kim Tjoa: Vrije markt

Kim Tjoa is een opvallende nieuwe ster aan het Nederlandse firmament van vrije geluiden. De vrije markt en het kapitalisme staan aan de basis van onze welvaart. Dat overheden er alles aan proberen te doen om via wetten en regels, belastingheffing dit welvaart scheppende systeem te frustreren. De schuldencrisis zou hiervan een uitvloeisel zijn en het monopolie op geld geeft de politiek de middelen om ons te koeioneren.

Martine Hafkamp: Vermogensbeheerder

Martine Hafkamp oprichtster van haar eigen, onafhankelijke kantoor voor vermogensbeheer. Fintessa is een bekende verschijning geworden bij beleggend Nederland. Martine won de prestigieuze prijs de ‘Gouden Stier’ als beste beleggingsvrouw en is dit jaar genomineerd als beste beleggingsexpert. Ze weet zich duidelijk te onderscheiden in deze overwegende ‘mannenwereld’.

Willem Bol: Dagvoorzitter

Willem Bol is bij het grote publiek bekend als quizmaster bij de NCRV. Maar ook Domino Day komt uit zijn koker. Net als eerder jaren is hij de dagvoorzitter en zal ook de discussie leiden.

Edwin Wierda: Vermogensbeheerder

Edwin Wierda is regelmatig te zien op TV. Na 15 jaar bij de Rabobank leiding te hebben gegeven aan de vermogensbeheer afdeling kent hij de tekortkomingen van de banken beter dan wie dan ook. Als zelfstandig vermogensbeheerder word hij gewaardeerd.

Terugkijken