Thema

Wat is de impact van “Greatest Political Show on Earth” voor uw beleggingen?

Het maakt een wereld van verschil wanneer Donald Trump of Hillary Clinton president wordt van de Verenigde Staten (VS). Ook voor ons hier in Nederland! Sterker nog: het kan de gehele wereldeconomie ontwrichten. Want wat gebeurt er als de VS zijn handen aftrekt van de brandhaarden in de wereld? Wat gebeurt er als de VS de handelsverdragen aan zijn laars lapt? Ontstaat er dan een nieuwe "Koude Oorlog"? Of is alles wat er over en weer wordt gezegd slechts wapengekletter om stemmen te trekken? Als belegger moet je overal op voorbereid zijn. Beursgenoten houdt daarom een symposium over de impact van de verkiezingsuitslag bij u in de buurt.

Het symposium zal op vier verschillende tijden plaatsvinden en iedere keer op een verschillende locatie. Zo hebben onze abonnees gelegenheid genoeg om een datum te kiezen die voor hen uitkomt evenals een locatie in de buurt. We verwelkomen de genodigden tussen 16.00 en 17.00 uur op de betreffende locatie, zodat we ruim de tijd kunnen nemen voor een kop koffie en een versnapering. Tijdens de pauze is er gelegenheid om te eten en drinken, wat wordt aangeboden door Beursgenoten. Na afloop is er een borrel en gelegenheid om met elkaar en met de sprekers van het Symposium te spreken.

Locaties

Het Beursgenoten Symposium zal viermaal worden gehouden op locaties, verspreid door heel Nederland. De locaties zijn hieronder vastgesteld. De zalen hebben een vastgestelde capaciteit dus vol is vol.

★ 17 oktober
Victoriapark Wolvega
Drafsportlaan 20
8472 AS Wolvega
★ 18 oktober
IJssel delta Zwolle
Stadionplein 20
8025 CP Zwolle
★ 24 Oktober
De Ruwenberg Hotel
Ruwenbergstraat 7
5271 AG Sint-Michielsgestel
★ 7 november
Hotels van Oranje Noordwijk
Kon. Wilhelmina Boulevard 20
2202 GV Noordwijk

Wat kunt u deze avond verwachten?

De volgende sprekers zullen op het Symposium spreken. Het volledige programma zult u bij de uitnodiging ontvangen.

Spreker: Geert Schaaij

Geert Schaaij

Geert Schaaij wordt gezien als de Nederlandse beleggingsadviseur/beursgoeroe die op een uitgesproken manier veel rendement voor zijn cliënten weet te realiseren. Wanneer hij positief of negatief over een aandeel spreekt, gebeurt het met regelmaat dat de koers van het aandeel dan ook daadwerkelijk die kant op gaat. In het vak wordt dit fenomeen omschreven als het Schaaij-effect. Twee jaar achterelkaar werd Geert Schaaij uitgeroepen tot beste beleggingsexpert van Nederland en won daarmee twee felbegeerde Oscars van de beleggingswereld: de “Gouden Stieren”. Zijn persoonlijkheid wordt omschreven door critici als ”gedreven, enthousiast, betrokken, betrouwbaar, zonder blad voor de mond en met humor doorspekt”. Geert Schaaij is de man achter de parels die hij altijd zoekt voor de leden van de community Beursgenoten. Uit recent onderzoek van Dirk Gerritsen (Assistant Professor Finance and Financial Markets) en Derk Majoewskij (International Investment Management) verbonden aan de Utrecht University School of Economics blijkt dat parels die Geert Schaaij tipt een statistisch positief resultaat hebben voor beleggers. Ook nu rekenen wij dat hij parels van beleggingen heeft weten te vinden en u daar alles over verteld deze avond.

Dagvoorzitter: Tineke Verburg

Tineke Verburg

Tineke Verburg houdt ervan om het publiek te prikkelen. Zo ontstaat er een levendige discussie. Met een kritische blik en met de nodige humor probeert zij dynamiek tot stand te brengen tussen panel en zaal. Graag denkt zij met u mee om tot pittige interviews en stellingen te komen waarin het symposium van Beursgenoten goed uit de verf komt. Tineke Verburg is een van de bekendste televisiepresentatrice en programmamaakster. Sinds september 2010 presenteert zij samen met Peter de Bie op Radio 1 het wekelijkse programma TROS In Bedrijf, waarin ondernemend Nederland onder de loep wordt genomen.

Spreker: Charles Groenhuijsen

Charles Groenhuijsen

Wij zijn trots dat Charles Groenhuijsen, de Nederlandse VS-deskundige, op ons symposium exclusief gaat vertellen over hoe en wat de impact van de uitslag van de verkiezingen kan zijn. Charles Groenhuijsen is een veelvuldig gevraagd specialist op televisie om te spreken over Amerikaanse onderwerpen. Hij woont met zijn vrouw in de VS en kent de gewoontes van de Amerikanen dus als geen ander. Hij vertelt graag over zijn boeken en schroomt niet in discussie te gaan met zijn publiek. Charles Groenhuijsen (1954) is journalist, presentator en succesvol programmamaker. Charles begon zijn carrière als redacteur bij het ANP en de Volkskrant. In 1986 ging hij naar de Verenigde Staten waar hij Amerika-correspondent werd voor het NOS Journaal. In 1989 kwam hij terug en werkte als presentator en programmamaker voor NOS-Laat en NOVA en ‘WNL Op Zondag’.

Spreker: Dirkjan Takke

Dirkjan Takke

NLInvesteert is hét platform dat groeiende bedrijven met een kapitaalbehoefte verbindt aan investeerders. Eerlijke en zorgvuldig getoetste MKB-proposities worden aangeboden aan private investeerders en beleggers. Zo kunnen bedrijven zich blijven ontwikkelen en investeerders ontvangen een aantrekkelijk rendement. Op het Beursgenoten Symposium praat directeur Dirkjan Takke u bij over de laatste ontwikkelingen in het land op het gebied van cofinanciering (gestapeld financieren) en de kansen die daardoor ontstaan voor u als investeerder.

Spreker: Edwin Wierda

Edwin Wierda

Edwin Wierda behoort tot de top van de vermogensbeheerders in Nederland. Nadat hij het vak leerde bij de Rabobank heeft hij ‘Wierda Vermogensbeheer’ opgericht. Zijn gedegenheid en vakbekwaamheid zijn terug te vinden in zijn beleggingsbeleid, wat hem door de jaren heen veel cliënten en een goede reputatie heeft opgeleverd. Hij heeft bewezen dat in de huidige markten specialisme en focus garant staan voor extra rendement. Klanten die over hem spreken noemen hem: vakkundig, betrouwbaar en nuchter. Wierda is al ruim zeven jaar de vaste beursspecialist in het TV programma Business Class waar hij zijn analyses en visie met veel enthousiasme met de kijkers deelt. Hij zal tijdens het symposium spreken over hoe om te gaan met een portefeuille wanneer de verkiezingen in de VS uitdraaien op een chaos voor de belegger. Ook zal hij uitleggen wat voor hem de keuze was autonoom vermogens te gaan beheren in tegenstelling tot zoals hij het zegt "een grijze muis te zijn" bij de bank waarvoor hij werkte.

Mystery Guest

Mystery Guest

Beursgenoten houdt van verrassingen. Zo kunt u nog verrassingen verwachten op deze avond. Om een tip van de sluier op te lichten, we zitten te denken om nog een spreker van formaat uit te nodigen, die ons kan wijzen op behendige fiscale tips bij beleggen of nalatenschappen. Maar ook hebben we een verzoek neergelegd - net zoals bij het laatste symposium - bij iemand van het Koninklijk huis. Kortom, een verassing die u niet wilt missen.

Mag ik iemand meenemen?

Beursgenoten mogen - zolang er ruimte is - een introducé meenemen. Deze dient u direct bij uw aanmelding door te geven met alle gegevens van deze introducé. Wanneer deze introducé later abonnee wordt van Beursgenoten, dan ontvangt zowel abonnee als de introducé hiervoor een boekbon ter waarde van €50.

Terugkijken