Dividenden ondanks tegenvaller niet te verwaarlozen

Geplaatst 26 juni 2020 in de categorie Algemeen

Dividendaandelen waren lange tijd een basis voor een stabiel inkomen om van te leven en een betrouwbaar pad voor vermogensopbouw en het pensioen. Zelfs in tijden van marktstress konden beleggers erop rekenen dat bedrijven al het mogelijke deden om toch hun dividenden uit te betalen. Geert Schaaij staat ook bekend om zijn gezegde: “Koerswinsten kunnen uitblijven maar dividenden komen jaar in, jaar uit.” Door het coronavirus lijkt het speelveld te zijn veranderd maar is dat ook zo?

Tijdens de lock-down zijn er enkele opvallende dividendverlagingen en -schorsingen geweest, maar bedrijven hebben de liquide middelen in grote lijnen weten te behouden. Wel heeft het coronavirus het dividendbeeld aanzienlijk vertroebeld voor zowel investeerders als bedrijven. Bedrijven werden geconfronteerd met een ongekend omzetverlies omdat niet-essentiële bedrijven op veel terreinen tijdelijk werden gesloten. Ook werd door de sociale-afstandsrichtlijn de consumentenactiviteit onderdrukt waardoor veel bedrijven gedwongen werden stappen te ondernemen om geld te besparen.

Verder lezen?

Dit artikel is alleen voor abonnees van Beursgenoten. Indien u nog geen abonnee bent, overweegt u dan ook een abonnement op Beursgenoten.


Er zijn momenteel geen stijgers bekend.
Er zijn momenteel geen dalers bekend.