Beleggen is investeren in de toekomstige resultaten

Beleggers lijken even geen geduld te hebben met Eckert & Ziegler

Geplaatst op vrijdag 26 mei 2023 om 15:00.

Even leek de koers van het aandeel Eckert & Ziegler de barrière van 50 euro te doorbreken vorige week, maar het beurssentiment gooide roet in het eten. Eckert & Ziegler verwacht voor het lopende jaar een verdere daling van de winst als gevolg van hogere kosten voor klinische ontwikkeling. Dankzij Eckert & Zieglers veelbelovende projectenpijplijn op het gebied van straling en medische technologie is de motivatie om buiten de kaders te denken voelbaar aanwezig.


Koersverloop Eckert & Ziegler.

Eckert & Ziegler heeft van de bevoegde Duitse autoriteit de fabricagevergunning voor Lutetium-177 (Lu-177) in GMP-kwaliteit ontvangen

Deze goedkeuring is zowel de basis voor de goedkeuring van lutetium-177 als geneesmiddel, als voor het gebruik van de radio-isotoop als grondstof voor de productie van radiofarmaca. Met de productielicentie zal Eckert & Ziegler Lu-177 beschikbaar maken voor een aanzienlijk grotere groep gebruikers en het zal zijn succesvolle strategie als een van 's werelds toonaangevende leveranciers van isotopen voortzetten. De op Lu-177 gebaseerde radiofarmaca worden ontwikkeld voor de behandeling van neuro-endocrine tumoren en prostaatkanker. Talrijke andere radiotherapeutische middelen voor verschillende soorten kanker zijn momenteel in ontwikkeling en worden geëvalueerd in klinische studies. Deskundigen verwachten dan ook een sterke stijging van de vraag naar de radio-isotoop.

Onbeperkt verder lezen?

Dit artikel is voor abonnees van Beursgenoten. Bent u abonnee? Log dan hier in en lees direct verder! Indien u nog geen abonnee bent, bekijk wat een abonnement op Beursgenoten u te bieden heeft.