Hydratec kans voor geduldige beleggers

Geplaatst 18 december 2020 in de categorie Magazine December 2020

Hydratec Industries is een aan Euronext Amsterdam genoteerd, wereldwijd actief conglomeraat van uiteenlopende bedrijven, die zich vooral toeleggen op ontwerp en productie van industriële systemen en componenten. De onderneming heeft twee kernactiviteiten: Food & Industrial Systems en Plastic Components, waarmee het met name de voedingsmiddelensector, de autobranche en gezondheidstechnologie bedient. De onderneming heeft ongeveer 1.500 medewerkers en het hoofdkantoor is gevestigd in Amersfoort.

Hydratec streeft naar het bereiken van leidende posities in de verschillende gekozen markten, waardoor een hoge toegevoegde waarde kan worden gerealiseerd. Er wordt voortdurend gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe functies en de toepassing van nieuwe technologieën, zodat het productaanbod bij de bestaande klanten voortdurend kan worden uitgebreid. Jaarlijks wordt de marktpositie van de verschillende bedrijven geëvalueerd, aan de hand waarvan beslissingen worden genomen over langetermijninvesteringen en prioriteiten van de product-marktcombinaties. Verder wordt gestreefd naar groei van bestaande activiteiten en verbreding van het aanbod door gerichte acquisities. Ook kunnen activiteiten of bedrijven worden verkocht als ze onvoldoende perspectief bieden voor Hydratec en ze zich binnen een andere organisatie beter kunnen ontwikkelen. De verschillende bedrijven werken tamelijk autonoom, zodat zij snel kunnen reageren op externe ontwikkelingen. Onderkenning van marktkansen en de ontwikkeling van innovatieve producten behoren tot de verantwoordelijkheid van het lokale management. Maatschappelijk verantwoord ondernemen, en vooral duurzaamheid, staan hoog in het vaandel bij alle werkmaatschappijen.

Verder lezen?

Dit artikel is alleen voor abonnees van Beursgenoten. Indien u nog geen abonnee bent, overweegt u dan ook een abonnement op Beursgenoten.

Er zijn momenteel geen stijgers bekend.
Er zijn momenteel geen dalers bekend.