Financieel herstructureringsplan Altice Europe krijgt vorm

Geplaatst 12 juni 2020 in de categorie Magazine Juni 2020

Beursgenoten ziet veel potentieel in Altice Europe. Het Franse kabel- en telecombedrijf rapporteerde onlangs voor het vierde kwartaal op rij een omzetgroei en verwacht deze lijn in de komende kwartalen door te trekken. De grootste uitdaging voor het bedrijf is om de winstgevendheid te verbeteren, die wordt gedrukt door een hoge schuldenlast. Een van de acties die Altice Europe daarom heeft ondernomen is het herstructureren van bestaande kredietfaciliteiten en daarmee is het de afgelopen periode voortvarend te werk gegaan. De coronamaatregelen en lockdowns hebben de aandelenkoers fors lager gezet, waardoor naar onze mening een interessant instapniveau is ontstaan. Uiteraard wel onder de voorwaarde dat het coronavirus in met name Frankrijk onder controle wordt gehouden.

Activiteiten

Altice Europe ontstond in april 2017, nadat Patrick Drahi zijn geesteskind Altice NV opsplitste in een Europese en Amerikaanse tak. Waar Altice Europe de beursnotering in Amsterdam van Altice NV overnam, kreeg Altice USA een beursnotering aan de New York Stock Exchange. Altice Europe is dankzij diverse acquisities uitgegroeid tot een van de grootste kabel- en telecombedrijven in Europa. Drahi had via zijn houdstermaatschappij Next Alt op 31 maart 77,58% van de aandelen Altice Europe in handen.

Verder lezen?

Dit artikel is alleen voor abonnees van Beursgenoten. Indien u nog geen abonnee bent, overweegt u dan ook een abonnement op Beursgenoten.


Er zijn momenteel geen stijgers bekend.
Er zijn momenteel geen dalers bekend.