BAM bouwt aan de toekomst

Geplaatst op vrijdag 11 november 2022 om 12:00.

Een inval van de Fiod, de stikstofproblematiek en oplopende kosten zijn zaken waar BAM momenteel mee wordt geconfronteerd. De bouwer blijft vooralsnog positief over de toekomst en wil aandeelhouders die vertrouwen houden in het bedrijf belonen met de eerste dividenduitkering in jaren.

Vrijdag 14 oktober deed de Fiod een inval bij het kantoor van BAM in Gouda. Samen met het openbaar Ministerie doet de Fiod onderzoek naar onregelmatigheden bij diverse projecten van BAM International. Inmiddels zijn alle projecten van BAM International afgerond en heeft BAM de intentie om de divisie af te stoten. Het gaat mogelijk nog jaren duren voordat er meer duidelijkheid is over de gevolgen die het onderzoek gaat hebben voor BAM.

Stikstofproblematiek

Een ander risico voor BAM is de stikstofproblematiek waarmee de bouwsector momenteel wordt geconfronteerd. In de stikstofuitspraak van de Raad van State in 2019 werd bepaald dat er geen extra stikstof mocht neerkomen op beschermde natuurgebieden, zodat bouwen nauwelijks meer mogelijk was. Om dit probleem op te lossen voerde het kabinet in juli 2021 de bouwvrijstelling in.

Gratis

Gratis verder lezen?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis.

Privacyverklaring
  
Premium

Onbeperkt verder lezen

Premium lid worden?

Probeer direct
en lees meteen verder!
Al abonnee? Log dan in.
Er zijn momenteel geen stijgers bekend.
Er zijn momenteel geen dalers bekend.