Een boodschap brengen

Geplaatst op dinsdag 31 augustus 2021 om 17:35.

De voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, bracht een boodschap waar beleggers de adem voor inhielden. Gaan we verder stijgen of komt de correctie die onheilsprofeten al jaar en dag beloven? Terwijl de aandelen duurder en duurder worden komt er heel langzaam het besef dat dit geluk toch niet eeuwig kan duren..

Beleggen is tussen de regels door lezen

Het gaat er niet om wat je zegt, maar hoe je het zegt – en dat kan Powell als een van de beste. De markt duiden en vertellen wat het te wachten staat, iets dat luid en duidelijk werd ontvangen door beleggers. De aandelenindices stegen weer braaf verder.

Powell denkt aan een afbouw van de opkoopprogramma’s (tapering), maar denkt vooralsnog niet aan renteverhogingen. Dat is goed nieuws. Vandaag daalde de 10 jaar rente onder de 1,3%, totaal tegen alle verwachtingen in. Geert Schaaij schreef een week geleden op de Beursgenoten site dat al stijgt de rente 100% of zelfs 200%, dan nog staat de rente laag. De inflatie vreet aan uw vermogen en een wat hogere rentevergoeding vangt dit niet op.

Gratis

Gratis verder lezen?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis.

Privacyverklaring
  
Premium

Onbeperkt verder lezen

Premium lid worden?

Probeer direct
en lees meteen verder!
Al abonnee? Log dan in.
Er zijn momenteel geen stijgers bekend.
Er zijn momenteel geen dalers bekend.