Is de gifbeker voor Bayer eindelijk leeg?

Geplaatst 9 juni 2020 in de categorie Nieuwsflash

Bayer lijfde twee jaar geleden Monsanto in, maar van de overname heeft de Duitse chemiereus voorlopig nog niet de vruchten kunnen plukken. Bayer werd geteisterd met vele rechtszaken tegen Round-up en zag mede als gevolg daarvan de aandelenkoers fors dalen. Inmiddels lijkt er voor het bedrijf, dat vooral in zijn farmaceutische divisie een aantal sterke troeven in handen heeft, hoop aan de horizon te gloren.

Bayer bestaat uit de drie onderdelen Pharmaceuticals, Consumer Health en Crop Science. Onder deze drie divisies vielen het afgelopen jaar 392 bedrijven in 87 landen. Pharmaceuticals focust zich op medicijnen voor met name cardiologie en medische oplossingen op het gebied van oncologie, hematologie en oogheelkunde. Een van de belangrijkste medicijnen van deze divisie is bloedverdunner Xarelto, waarvan het patent in Europa in 2024 afloopt. Het is daarom belangrijk dat Bayer in de komende jaren een aantal nieuwe medicijnkaskrakers op de markt brengt. Op dit moment zit er een aantal veelbelovende medicijnen in de pijplijn die de aandelenkoers kunnen stuwen. Zo worden in de komende maanden nieuwe onderzoeksresultaten bekendgemaakt van de Fase3-studie

Verder lezen?

Dit artikel is alleen voor abonnees van Beursgenoten. Indien u nog geen abonnee bent, overweegt u dan ook een abonnement op Beursgenoten.


Er zijn momenteel geen stijgers bekend.
Er zijn momenteel geen dalers bekend.