Kan Sif voldoen aan de verwachtingen?

Sif profiteert volop van de energietransitie, maar ondervindt de nodige tegenwind van de opgelopen gas- en staalprijzen.

Geplaatst op donderdag 14 april 2022 om 14:35.

Sif heeft een goed jaar achter de rug. De bouwer van funderingen voor windturbines op zee profiteert van de nog altijd toenemende vraag naar windenergie. Alleen al in Nederland moeten er in de Noordzee tot 2030 circa 800 windturbines bijkomen. In maart kondigde de Nederlandse regering nog aan dat het 10,7 gigawatt aan extra windenergie wil gaan genereren en dat het daarvoor drie nieuwe windparken op zee gaat aanwijzen De kans dat Sif de funderingen van deze windturbines gaat leveren, is groot.

Het afgelopen jaar nam de contribution, oftewel de omzet waarvan de staalprijzen en andere kosten zijn afgetrokken, op jaarbasis met 12,4% toe tot € 114,2 miljoen. Het leidde tot een toename van de aangepaste ebitda met 23,9% naar € 39,4 miljoen. Aan het einde van 2021 bedroeg het werkkapitaal € 65,8 miljoen en de kaspositie € 73,2 miljoen, waar dat een jaar eerder nog respectievelijk € 2,9 miljoen en € 2,6 miljoen was. Sif heeft voorgesteld om over 2021 een dividend uit te keren van € 0,19 per aandeel. Over 2020 keerde het bedrijf nog een dividend uit van € 0,12.

Gratis

Gratis verder lezen?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis.

Privacyverklaring
  
Premium

Onbeperkt verder lezen

Premium lid worden?

Probeer direct
en lees meteen verder!
Al abonnee? Log dan in.
Er zijn momenteel geen stijgers bekend.
Er zijn momenteel geen dalers bekend.