BAM lijkt het verleden van zich af te kunnen schudden

Geplaatst op donderdag 2 november 2023 om 15:10.

Op basis van de koers-winstverhoudingen vond Beursgenoten het aandeel BAM Groep op een koers van €1,90 zonder meer goedkoop, zoals u op 13 oktober kon lezen in onze analyse. Natuurlijk moest er wel rekening worden gehouden met het feit dat de marktomstandigheden voor bouwbedrijven zeer uitdagend zijn. Er konden bijvoorbeeld nog tegenvallers komen uit contracten die onder het vorige regime zijn afgesloten, maar de financiële impact hiervan zal naar verwachting beperkt zijn, zo was de conclusie van onze analisten.

Tussen de bouwbedrijven sprong BAM Groep er in positieve zin uit vanwege de bijzonder sterke financiële positie, waardoor het bedrijf weinig last heeft van de hoge rentes. Met een verwachte koers-winstverhouding van 3,2x voor 2025 en een dividendrendement van 7,8% gaf Beursgenoten een koersdoel voor de middellange termijn van ruim € 3. De weg omhoog lijkt inmiddels ingezet en we halen opgelucht adem, want dit advies was zoals we stelden voor beleggers die tegen de wind in durven te beleggen.

Nieuwsgierig naar meer?

Dit artikel is exclusief voor Beursgenoten abonnees. Bent u al abonnee? Log hier in om verder te lezen! Nog geen abonnement? Ontdek hier wat Beursgenoten te bieden heeft.