Beleggers vieren feest

De Amerikaanse inflatie bedroeg in oktober 7,7 procent, wat aanmerkelijk lager is dan verwacht.

Geplaatst op donderdag 10 november 2022 om 15:55.

De Amerikaanse inflatie bedroeg in oktober 7,7 procent, wat aanmerkelijk lager is dan verwacht. De analisten hadden gerekend rond de 8,0 procent. Ook de rente liet een daling zien naast het inflatiecijfer. Het prille lichtpuntje dat we u deze week mailden wordt hiermee onderstreept.

De verwachting van het inflatiecijfer in de VS was dat wanneer deze in oktober uitkwam tussen de 7,9 en 8 procent, dat de S&P500-index 1 tot 1,5 procent zou stijgen. Alles boven de 8,2 procent zou bloed op de beursvloer betekenen. Bij een inflatie van boven 8,4 procent kon de S&P500 zelfs 6 procent tuimelen. Als de inflatie onder de 7,6 procent uitkwam zou de S&P500 meer dan 5 procent kunnen stijgen. Met nu 7,7 procent als inflatiecijfer reageerden de beurzen met vuurwerk en aandelen schoten omhoog. Dit cijfer is fors beter en kan de markt steun bieden.

Wil dat zeggen dat de zorgen voorbij zijn? Nee, er blijven hier natuurlijk problemen, maar wat we wel zien is dat de aandelen springlevend zijn en dat na het zure het zoete komt. Dat beeld houden we vast. Voor nu is zeker en vast onderstreept dat aandelen met een goed dividend het juiste antwoord zijn om een goed rendement na te streven. Aandelen die wij interessant vinden kunt u vinden op de Stand van Zaken. U kan denken aan ABN AMRO, Van Lanschot, Bayer, Alphabet etc. Morgen valt het blad weer bij u op de mat.

Laatst bijgewerkt op donderdag 10 november 2022 om 15:55. Eventuele posities van Beursgenoten/Auteur kunt u vinden op de website van Beursgenoten onder het kopje Mededelingen.