Voorwoord: Leren van fouten

Geplaatst op vrijdag 16 april 2021 om 13:00.

Hoe kunnen we bij het beleggen lering trekken van de lessen uit het verleden. Een belangrijker vraag is wat we kunnen doen om ons vermogen te beschermen en te laten renderen met de kennis die we hebben. De afgelopen jaren hebben beleggers en vermogensbeheerders de wind in de zeilen, maar er waren vast wel momenten de afgelopen jaren dat u vreesde voor uw rendement of zelfs voor uw vermogen. Wanneer u een vermogensbeheerder heeft is dat onacceptabel. We komen daar zo op terug.

Zelf zit ik aan de knoppen en beleg in veel verschillende dingen. Ook ik maak daarbij zo af en toe fouten. Daar leer ik van en u kunt daar weer van leren, omdat ik dit met u durf te delen. Hoe werkt dat leren eigenlijk?

  • Leren van fouten van anderen (is makkelijk)
  • Leren van je eigen fouten (is moeilijk)
  • Niet leren van je eigen fouten of de fouten van anderen (is dom)

Leer van mijn fouten. Hoewel ik jarenlang beleg bij (ook) de DeGiro zou ik beleggers deze partij nu absoluut niet meer aanbevelen. Sterker nog, met mijn ervaring zou ik dat zelfs afraden. Er zijn veel betere brokers. Dit zeg ik natuurlijk niet zonder dat ik daarvoor een reden heb. Ik noem u hier een beleggingsstommiteit.

Gratis

Gratis verder lezen?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis.

Privacyverklaring
  
Premium

Onbeperkt verder lezen

Premium lid worden?

Probeer direct
en lees meteen verder!
Al abonnee? Log dan in.