Corona brengt Heineken in de rode cijfers

Geplaatst 16 oktober 2020 in de categorie Magazine Oktober 2020

Bierbrouwer Heineken behoort tot de Nederlandse beursfondsen die het zwaarst zijn getroffen door de coronacrisis. De bierconsumptie liep flink terug, terwijl er bovendien afboekingen op materiële en immateriële activa moesten worden gedaan vanwege slechtere vooruitzichten. Als gevolg hiervan rapporteerde de onderneming voor het eerst sinds de financiële crisis van 2008 een halfjaarverlies. Hoewel de onderneming al vroegtijdig een winstwaarschuwing had gegeven, daalde de koers de dagen na de publicatie van het halfjaarbericht flink.

De koers van Heineken liep bij het uitbreken van de crisis in enkele weken tijd met ongeveer 30% terug tot € 70, wat in grote lijnen overeenkwam met het algehele beurssentiment. Terwijl echter veel fondsen sindsdien een groot deel van het verlies, en soms zelfs meer dan dat, konden goedmaken, toonde de koers van de op een na grootste bierproducent ter wereld slechts een beperkt herstel. En dat herstel werd na de publicatie van de halfjaarcijfers weer grotendeels ongedaan gemaakt. Vergeleken met het begin van het jaar staat de koers nu ongeveer 20% lager, terwijl de AEX-index in diezelfde periode met 10% daalde.

Verder lezen?

Dit artikel is alleen voor abonnees van Beursgenoten. Indien u nog geen abonnee bent, overweegt u dan ook een abonnement op Beursgenoten.


Er zijn momenteel geen stijgers bekend.
Er zijn momenteel geen dalers bekend.