Een wolk voor de zon

Wist niemand dat de rente in de VS dit jaar omhoog zou gaan?

Geplaatst op donderdag 6 januari 2022 om 14:15.

We zouden willen beginnen met de vraag: wist niemand dat de rente in de VS dit jaar omhoog zou gaan? Waarom is dat een verrassing na de zonnige start van de beurzen in 2022. Een paar handelsdagen maken niet per se een trend, maar een flitsende start is het marktverhaal van begin 2022 geworden. En een gezegde leert zoals het jaar start, zo zal het jaar zijn..

Het vooruitzicht van een hogere rente in de VS heeft de glans gisteren weggenomen van aandelen, waarbij de technologie-aandelen de hardste klappen kregen vandaag. Deze aandelen zijn ook rijkelijk gewaardeerd vanwege de belofte van hun toekomstige inkomsten, maar daar trekt vandaag blijkbaar een schaduw overheen. “Gisteren gaven de notulen van beleidsmakers van de Federal Reserve aan dat die hogere rentes eerder en in een sneller en agressiever tempo zouden kunnen komen dan velen hadden verwacht. De beleggers hadden zichzelf min of meer in slaap gesust”, aldus Geert Schaaij van Beursgenoten.

De S&P500 sloot 1,9% lager en alle 11 sectoren eindigden daar in het rood, aangevoerd door vastgoed, technologie en communicatiediensten. De winnaars die zich verzetten tegen de brede uitverkoop van de aandelen waren vooral de “old school” aandelen.

Gratis

Gratis verder lezen?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis.

Privacyverklaring
  
Premium

Onbeperkt verder lezen

Premium lid worden?

Probeer direct
en lees meteen verder!
Al abonnee? Log dan in.