Just Eat Takeaway interessant na sterke koersdaling

Geplaatst op vrijdag 14 januari 2022 om 08:00.

In eerste instantie was er bij de beleggers enige schrik toen uit de medio januari gepubliceerde tradingupdate van Just Eat Takeaway (JET) over het vierde kwartaal bleek dat er sprake was geweest van een groeivertraging. De koers daalde aanvankelijk, maar geleidelijk drong het besef door dat het bericht minder onheilspellend was dan eerder werd gevreesd en dat de koers al sterk op de lagere groeicijfers vooruit was gelopen. Aan het eind van die 12e januari bleek dat Just Eat Takeaway de op twee na sterkste stijger in de AEX-index was met een koerswinst van bijna 4% en ook gisteren steeg het aandeel fors met ruim 8%.

De mededeling dat er schot zit in de verkoop van het 33%-belang in de Braziliaanse maaltijdbezorger iFood zal mede hebben bijgedragen aan de koersstijging. Vorig jaar werd een bod van €2,3 miljard nog afgewezen. Just Eat Takeaway heeft toegezegd om bij een eventuele verkoop de helft van de opbrengst aan de aandeelhouders te zullen uitkeren.

Just Eat Takeaway is een platform voor het bestellen van maaltijden, die deels door de aangesloten restaurants zelf en deels door de bezorgers van Just Eat Takeaway bij de klanten worden afgeleverd. Het management had al eerder aangegeven dat vooral de maanden oktober en november moeilijk waren, omdat er in die periode meer restaurants open waren dan in de voorgaande periode en er dus minder behoefte was aan bezorgde maaltijden. Verder waren er problemen in de Verenigde Staten, waar vorig jaar Grubhub werd overgenomen. De groeicijfers van deze maaltijdbezorger vielen tegen en de onderneming staat onder druk van activistische aandeelhouders om dit bedrijf weer af te stoten. Just Eat Takeaway ziet hier de noodzaak niet van in en bouwt gestaag aan een verdere uitbouw van Grubhub, met name in de regio New York.

Gratis

Gratis verder lezen?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis.

Privacyverklaring
  
Premium

Onbeperkt verder lezen

Premium lid worden?

Probeer direct
en lees meteen verder!
Al abonnee? Log dan in.