Zondag is Geert Schaaij weer te gast in Business Class

Geert Schaaij schreef dat hij prille lichtpuntjes ziet en in het gesprek vertelt hij de kijker alles over waarom zijn eerdere advies “blijf dicht bij de kant zwemmen” nu anders is.

Geplaatst op dinsdag 15 november 2022 om 16:10.

De rente is omhoog in de Verenigde Staten, maar laten we de boodschap van de voorzitter van de Fed, Jerome Powell, eens goed bestuderen. Het lijkt erop dat extra verhogingen van 75 basispunten tijdens de komende vergaderingen van de Fed niet meer aan de orde zullen komen. Toekomstige verhogingen zullen dus kleiner worden. Deze aanpak geeft de Fed meer tijd om binnenkomende economische gegevens te analyseren en te wachten tot de eerdere verhogingen een impact hebben op de inflatie. Powell gaf recent ook aan liever een renteverhoging te veel te doen dan te weinig. De omzichtigheid waarmee Powell zijn woorden kies lijkt erop te duiden dat er nog maatregelen nodig kunnen zijn, maar dat het einde in zicht is van de renteverhogingen en de moeilijkste stappen zijn gezet.

Nu de rem op de renteverhogingen lijkt te gaan, betekent dit dat de aandelenmarkten hun partij weer mee kunnen gaan blazen. De aandelenmarkten lopen immers niet alleen twaalf tot achttien maanden vooruit als het gaat om negatief nieuws, maar ook als het om positief nieuws gaat. De markt zal nog stuiptrekkingen laten zien, maar de meeste pijn lijkt geleden. Als we de boot niet willen missen dan gaan we nu voorzichtig posities innemen. Volg daarom goed de Stand van Zaken op de website van Beursgenoten. Voor het gemak de mooiste tips in deze mail.

Verder lezen?

Dit artikel is alleen voor abonnees van Beursgenoten. Indien u nog geen abonnee bent, overweegt u dan ook een abonnement op Beursgenoten.

Er zijn momenteel geen stijgers bekend.
Er zijn momenteel geen dalers bekend.