Joe Biden als president; wat betekent dit voor de aandelen?

Geplaatst 11 januari 2021 in de categorie Verenigde Staten

De recente onrust in Washington D.C. leek niet meer mogelijk in deze tijd, maar het blijkt wel mogelijk. Onvoorstelbaar dat een zittende president een menigte aanzet tot het bestormen van Capitol Hill. Desondanks weerhoudt dit de beleggers niet en de aandelen zijn vastbesloten om met hun koersen hoger en hoger te marcheren. Niets lijkt de aandelen te kunnen stoppen en zelfs door een historische chaos in de hoofdstad van de belangrijkste natie ter wereld lukt dit niet.

Beleggers denken dat met het voorzitterschap van Joe Biden een meer voorspelbaar binnenlands beleid gevoerd zal worden en dat er een soepelere wereldhandelsbetrekking gaat komen. Tevens verwachten beleggers dat extra inspanningen de economie een nieuw leven in zullen blazen. Echter denken we wel dat het nu misschien geen goed moment is om iets defensief te gaan beleggen, want bomen groeien niet tot aan de hemel.

Verder lezen?

Dit artikel is alleen voor abonnees van Beursgenoten. Indien u nog geen abonnee bent, overweegt u dan ook een abonnement op Beursgenoten.

Er zijn momenteel geen stijgers bekend.
Er zijn momenteel geen dalers bekend.