De toekomst van de blockchain ziet er beter uit dan die van de bitcoin.

Disclaimer: onderstaand artikel bevat mogelijk verouderde informatie. 

2017 was natuurlijk het jaar van de bitcoin en andere cryptocurrency, waarvan tot stomme verbazing van de traditionele aandelenanalisten de koersen naar astronomische hoogten stegen. Die analisten hadden overigens weinig reden tot klagen. Ook de S&P 500 steeg over de afgelopen twaalf maanden ongeveer 20%. Blijkbaar bewegen de bitcoin en de beurzen hand in hand, wat volgens sommigen geen ongezonde situatie is. De bitcoin biedt speculanten een uitweg, zodat zij zich niet op de beurs hoeven te storten en de stijging van de beurskoersen zodoende een steviger karakter krijgt. Aan deze medaille is echter ook een keerzijde verbonden: als er daadwerkelijk sprake is van een correlatie tussen de beurs en de bitcoin kan de bitcoin een correctie op de beurzen veroorzaken.

Besmetting vanuit het universum van de bitcoin

Christopher Harvey, head of equity strategy bij Wells Fargo & Company, is van mening dat wanneer het fout loopt in het bitcoin-universum er automatisch een besmetting op zal treden in de richting van de traditionele financiële markten. Hij verwacht dat vooral de technologiesector op Wall Street kwetsbaar zal blijken te zijn. Het is hem opgevallen dat een aantal techno’s zwak op koers lag, telkens wanneer de bitcoin en de andere cryptocurrency een woelige dag beleefden.

Blockchain als bouwmiddel

Blockchain is de datastructuur waarop de bitcoin is gebouwd en kan worden omschreven als een digitale lijst waarin alle gegevens over gedane transacties nauwkeurig worden bijgehouden. De bitcoin als munteenheid bestaat natuurlijk niet. Wie transacties met de bitcoin of met een andere cryptocurrency uitvoert, ziet die transacties alleen maar worden uitgevoerd in een blockchainbestand. Ze moeten bovendien worden goedgekeurd alvorens ze worden opgenomen, dit bij wijze van veiligheidsmaatregel.

Blockchains kunnen echter ook voor andere doeleinden worden gebruikt. Dat gebruik staat momenteel nog in de kinderschoenen, maar iedereen beseft inmiddels dat het toekomstige potentieel gigantisch is. Op termijn zou de blockchain zelfs de banken kunnen vervangen. Een volledige uitleg over de werking van de blockchain zou uiteraard te ver voeren voor in deze mail, maar het is zeker de moeite waard om de evolutie van deze technologie op de voet te blijven volgen.

Bron: crowdcompanies.com (niet geaffilieerd)

 

Welke aandelen hebben iets met Blockchain van doen?

Geert Schaaij is van mening dat beleggers met een toekomstvisie via aandelen wel alert moeten blijven op aandelen die actief zijn in de blockchaintechnologie. Direct speculeren in de crypto’s (zoals de cryptocurrency worden genoemd) heeft uiteraard niets met beleggen te maken. Er is namelijk niemand die de objectieve waarde van één bitcoin kan bepalen en dus is de bitcoin gewoon waard wat iemand bereid is ervoor te betalen.

Beleggen in de blockchain kan wel via enkele bedrijven die bij de ontwikkeling van de technologie betrokken zijn. Het staat voor velen vast dat blockchain de capaciteit heeft om erg groot te worden, maar het is nog niet zeker op welke manier dat zal gebeuren. Wij hebben voor u een aantal bedrijven geselecteerd die direct of indirect bij de blockchain betrokken zijn. Banken en vermogensbeheerders zijn traditioneel en treden vaak pas toe als de markt al met honderden procenten is gestegen. Beursgenoten weet dat beleggen het hebben van voortschrijdend inzicht is. Een goede reden om ook in de wereld van Beursgenoten te stappen.

Er zijn momenteel geen stijgers bekend.
Er zijn momenteel geen dalers bekend.