Welke aandelen kunt u het beste in 2022 kopen? 

U wilt beleggen in aandelen, maar welke aandelen kunt u nu het beste kopen? Met zeer veel zorg hebben wij de beste aandelen van 2022 voor u samengesteld. Zo weet u precies wat de beste aandelen zijn die u nu kunt kopen. Niet het meest gebruikelijke lijstje, maar wel één met de beste adviezen die u een voorsprong in beleggen geeft. 

In dit artikel vindt u een snelle scan én een uitgebreide analyse van de drie beste aandelen om in 2022 te kopen. Dit is erg belangrijk, want weet welk aandeel u koopt, waarom u het koopt en waarvoor u het koopt. Uiteraard kunnen zich altijd onverwachte omstandigheden voordoen die ons ertoe nopen onze visie te veranderen of bij te sturen met betrekking tot welke aandelen u nu het beste kunt kopen.

Geert Schaaij treedt actief met zijn adviezen naar buiten, waar veel beleggingsadviseurs juist passief blijven. Schaaij verbaast zich over die houding. “Wij zien dit bij Beursgenoten met grote regelmaat en wij bieden juist dat stukje extra waarom beleggers ons platform bezoeken. Naast alle reguliere adviezen en vlijmscherpe analyses blijven wij altijd op zoek naar het kwartje tussen de dubbeltjes.”

Welk aandelen kunt u nu het beste kopen?

Beursexpert Geert Schaaij voorziet daarin grote kansen voor drie specifieke aandelen. Welke aandelen, vertelt Geert in dit exclusieve rapport. Voor iedereen die ook belangstelling heeft in zijn tips heeft Schaaij nu een top 3 gemaakt van aandelen die in 2022 een heel goede belegging kunnen zijn. 

Download de aandelen die kunnen gaan knallen in januari 2022


Aandelen kopen tijdens de coronacrisis

Door de uitbraak van het coronavirus is een crisis ontstaan: de coronacrisis. Dit heeft als gevolg dat sommige bedrijven deels, of helemaal platliggen. Minder productie, minder omzet en dus ook dalende aandeelkoersen. Hierdoor staan beleggers in de startblokken om de gedaalde aandelen te kopen. Maar is dit slim? Nee! Scheidt het kaf van het koren. 

Om u verder te helpen maakten wij een analyse van bedrijven die het meer dan moeilijk kunnen krijgen als deze crisis te lang duurt. Download nú gratis en vrijblijvend onze beursanalyse over bedrijven met een faillissement- en een emissierisico. 

Beursanalyse downloaden


De 3 beste aandelen om nu te kopen

  1. Ordina
  2. Arcadis
  3. Boskalis

1. Aandelen van Ordina

Ook in een markt vol concurrenten blijft Ordina groeien

Op de beurs heeft Ordina in de loop van 2021 niet zo heel veel laten zien en de stevige fundamentals onder het bedrijf vertalen zich voorlopig dan ook niet in hogere beurskoersen. Ook de groei die in het derde kwartaal werd opgetekend had geen invloed op de koers. Daarentegen schakelen steeds meer klanten Ordina in voor het optimaliseren van hun bedrijfsprocessen. 

Beursgenoten is van mening dat het effect van de krappe arbeidsmarkt op de beurskoers drukt. Het is immer een grote uitdaging om goed personeel te vinden en vervolgens vast te houden. Ordina zal alles uit de kast moeten trekken om ook in de toekomst de concurrentie voor te blijven en zodoende zijn groei veilig te stellen. Wanneer dat echter lukt, is het waarschijnlijk slechts een kwestie van tijd voordat de koers van het aandeel gaat stijgen, zodat we Ordina voor de langere termijn een koopadvies geven.

Download de aandelen die kunnen gaan knallen in januari 2022

2. Aandelen van Arcadis

Arcadis gooit troefkaart ‘duurzaamheid‘ met volle overtuiging op tafel.

Op de beurs was het aandeel Arcadis het grootste deel van 2021 een hartverwarmend verhaal. De koers zat tot de eerste helft van oktober in een mooie uptrend, in zoverre dat het erop leek dat de koers dit jaar kon verdubbelen. Zo ver kwam het echter niet. Zwakker dan verwachte cijfers over het derde kwartaal verstoorden het positieve beeld, zodat de koers van het aandeel Arcadis het beursjaar uiteindelijk zwak afsloot. Dat neemt niet weg dat de vooruitzichten er voor de lange termijn prima uitzien. De aanhoudend sterke vraag van de klanten wordt gedreven door drie toekomstgerichte factoren, klimaatverandering, energietransitie en verstedelijking. Tegen die achtergrond heeft het aandeel een positieve toekomst en elke periode van koers zwakte mag dan ook als een koopkans voor 2022 worden beschouwd.

De analyse van Beursgenoten over dit aandeel is gratis te downloaden.

Download de aandelen die kunnen gaan knallen in januari 2022

3.Aandelen van Boskalis

Pandemie blijft op de koers van Boskalis wegen, maar elk aandeel heeft een bodem.

Het beursjaar 2021 kan in het geval van Boskalis in tweeën worden gedeeld. Tot begin juni was er sprake van een mooie, gestage koersstijging en menig analist voorzag het aandeel van een koopadvies. Daarna keerde het tij en de koers begon na een korte consolidatiefase te dalen. Ongetwijfeld wegen de gevolgen van de strenge beperkingen in verband met covid-19 op de koers, waarbij we met name aan het Midden-Oosten denken. De kwalitatieve tradingupdate over het derde kwartaal schetste weliswaar een positief beeld, maar dat kon de koers geen extra impuls geven. De bezetting bij de baggersector was goed en ook in de sector offshore-energie was er voldoende activiteit. Op basis van de resultaten over de eerste negen maanden van 2021 herhaalde Boskalis de ebitda-richtlijn voor het hele jaar. Bovendien bleef de netto kasstroom ondanks de normalisering van het werkkapitaal op een hoog niveau. Voor de langere termijn is het aandeel zonder meer een degelijke belegging en voor het januari-effect zeker een kanshebber.

Dus wilt u weten welke aandelen u nu moet kopen? Download gratis direct de top 3 analyses van Geert Schaaij.

Download de aandelen die kunnen gaan knallen in januari 2022


Geert Schaaij in Business Class

Wilt u precies weten wat Geert Schaaij over de kansen voor 2022 te zeggen had? Bekijk dan het item uit Business Class van december 2021. Hierin vertelt Geert over het beleggingsnieuws van afgelopen jaar, maar ook zijn visie op welke aandelen potentieel hebben in 2022.Altijd op de hoogte zijn van het laatste beleggingsnieuws?

Wilt u altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws rondom aandelen? Word dan abonnee en blijf op de hoogte van de laatste stand van zaken. De koersen bepalen namelijk niet het nieuws, maar het nieuws bepaalt de koersen. Door op de hoogte te zijn van het nieuws kunt u de beste beleggingskeuzes maken.