Welke aandelen kunt u het beste in 2023 kopen? 

U wilt beleggen in aandelen, maar welke aandelen kunt u nu het beste kopen? Met zeer veel zorg hebben wij de beste aandelen voor 2023 voor u samengesteld. Zo weet u precies wat de beste aandelen zijn die u nu kunt kopen. Niet het meest gebruikelijke lijstje, maar wel één met de beste tips die u een voorsprong in beleggen geeft. 

In dit artikel vindt u een snelle scan én een uitgebreide analyse van de drie beste aandelen om in 2023 te kopen. Dit is erg belangrijk, want weet welk aandeel u koopt, waarom u het koopt en waarvoor u het koopt. Uiteraard kunnen zich altijd onverwachte omstandigheden voordoen die ons ertoe nopen onze visie te veranderen of bij te sturen met betrekking tot welke aandelen u nu het beste kunt kopen.

Geert Schaaij treedt actief met zijn adviezen naar buiten, waar veel beleggingsadviseurs juist passief blijven. Schaaij verbaast zich over die houding. “Wij zien dit bij Beursgenoten met grote regelmaat en wij bieden juist dat stukje extra waarom beleggers ons platform bezoeken. Naast alle reguliere adviezen en vlijmscherpe analyses blijven wij altijd op zoek naar het kwartje tussen de dubbeltjes.”


De 3 beste aandelen om nu te kopen

  1. Fagron
  2. Ordina
  3. ABN Amro 

1. Aandelen van Fagron

Een mooie kans doet zich voor - defensief groeibedrijf Fagron. 

Het Belgisch-Nederlandse Fagron is een leverancier van farmaceutische grondstoffen, producten en diensten en heeft zodoende een defensief karakter. Het bedrijf laat door de jaren heen een structurele groei zien van de omzet en het begint nu interessant te worden omdat de koers is gedaald naar het niveau van vier jaar geleden. Er is geen fundamentele reden voor deze koersdaling, zodat er zich een mooie kans lijkt voor te doen om tegen een alleszins redelijke waardering een belang te nemen in dit defensieve groeibedrijf.

2. Aandelen van Ordina

Ook in een markt vol concurrenten blijft Ordina groeien. 

Beleggers lijken zich zorgen te maken over het winstpotentieel van de groep op kortere termijn met een mogelijke recessie in Europa in aantocht. Hoewel de omzetgroei het afgelopen kwartaal iets lager was dan het kwartaal daarvoor, blijft dit aandeel een goede belegging. Waarom? Het personeelsbestand groeide het afgelopen kwartaal met maar liefst meer dan 100 mensen. Dit is de belangrijkste groeimotor voor de toekomst.

3.Aandelen van ABN Amro

Een sterk derde kwartaal voor ABN Amro leidt tot verdubbeling winst per aandeel.

ABN Amro maakte een sterk derde kwartaal door, dankzij hogere inkomsten en lagere kosten. De inkomsten stegen met 25% tot 2,2 miljard, onder andere door de hogere rentebaten. Het operationele resultaat verdubbelde ruimschoots, mede dankzij het geheel uitblijven van afboekingen. Het winst per aandeel was tweemaal zoveel als dezelfde periode in 2021.


Geert Schaaij in Business Class

Wilt u precies weten wat Geert Schaaij over de kansen voor 2023 te zeggen heeft? Bekijk dan het item uit Business Class van eind november 2022. Hierin vertelt Geert over het beleggingsnieuws van afgelopen jaar, maar ook zijn visie op welke aandelen potentieel hebben de komende periode en in 2023.Altijd op de hoogte zijn van het laatste beleggingsnieuws?

Wilt u altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws rondom aandelen? Weten en begrijpen waarom en wanneer u aandelen moet kopen, houden of verkopen? Word dan abonnee en blijf eenvoudig op de hoogte van de laatste stand van zaken. De koersen bepalen namelijk niet het nieuws, maar het nieuws bepaalt de koersen. Door op de hoogte te zijn van het nieuws kunt u de beste beleggingskeuzes maken. Pak vandaag nog uw voorsprong! 

Er zijn momenteel geen stijgers bekend.
Er zijn momenteel geen dalers bekend.