Welke aandelen zijn het meest populair?

U wilt beleggen, maar welke aandelen kunt u dan het beste volgen? Welke aandelen zijn populair onder andere beleggers? Beursgenoten beschikt over unieke statistieken waarin wij kunnen zien welke aandelen het meest gevolgd worden door andere beleggers. 


Pak uw voorsprong 

Als andere beleggers massaal specifieke aandelen gaan volgen, dan doen ze dit niet voor niets. Er gaat wat gebeuren. Deze informatie gaat u uw voorsprong in beleggen geven en daarom delen wij dit met u. 

De vier meest gevolgde aandelen

  1. Akzo Nobel
  2. Ahold 
  3. Van Lanschot
  4. TKH

Akzo Nobel

We zien nu dat beleggers allemaal massaal op Akzo zijn gesprongen. Dat is goed nieuws omdat we mooi op tijd waren met een vet koopadvies en de positie op dikke winst staat. Beleggers geloven dus duidelijk in een hoger bod van PPG. Op onze site kunt u ook lezen dat we verwachten dat PPG met een hoger bod zal komen en dat het paaien van de aandeelhouders onvoldoende zal blijken. Daar hebt u als belegger wat aan lijkt ons.

Ahold 

Ahold is ook populair onder de beleggers. Juist deze week ontvingen wij dividend. Beursgenoten snapt heel goed dat beleggers dit aandeel op de voet volgen. De komende jaren kunnen er immers vele miljarden terugvloeien naar de aandeelhouders. Ahold zal naar verwachting ook aandelen terug (blijven) kopen. En het dividend blijvend kunnen verhogen de komende jaren. Dat is fijn, uw kachel kan dan blijven roken.

Van Lanschot

Van Lanschot was en is een schot in de roos. Ook dit aandeel staat flink op de aandelenfocuslijst van beleggers zoals u kunt waarnemen. Ondanks de dikke winst die wij inmiddels al kunnen realiseren blijven we lekker op deze aandelen zitten. Op 22 mei ontvangen we €1.20 dividend en wij denken dat een koers van €25 haalbaar moet kunnen zijn voor van Lanschot.

TKH

Dat TKH zo in het midden prijkt van deze lijst is prima, maar dat is toch een aandeel waar de beleggers iets meer verdieping in zouden kunnen hebben. We hebben even bekeken hoe de rest van de analisten ter wereld over dit aandeel denkt. Zie de onderstaande afbeelding en trek uw eigen conclusies.

Analyst Per level
  19-Jan-2017 19-Feb-2017 19-Mar-2017 Current
StrongBuy 4 3 4 4
Buy 2 2 2 1
Hold - 1 1 1
Sell - - - -
StrongSell - - - -
Rec Mean 1.3 1.7 1.6 1.5


Het Beursgenoten magazine

Het magazine van Beursgenoten is extra dik met veel parels deze maand. We krijgen heel veel positieve mails vanuit de media en lezers en er was zelfs al een suggestie om ons te nomineren als “beste beleggingsblad” van Nederland. Daar zijn we best trots op. We wonnen eerder twee “Gouden Stieren”. Dat is mooi en eervol, maar daar doen wij het niet voor! De abonnee van Beursgenoten, U dus, is belangrijk en staat op de eerste plaats. Met ons mooie blad waar u vrij toegang krijgt tot onze Beursgenoten site willen wij u kansen aanreiken en u behoeden voor verkeerde beleggingsbeslissingen. Dat is wat we doen en waarin we willen uitblinken!

Hoeveel reden moet u hebben om ook een abonnement te hebben op Beursgenoten? Wij doen u nu een geweldige aanbieding, pak die kans!