Beleggen bij ASN bank

Heeft u geld over dat u niet onmiddellijk nodig heeft? In het verleden was het rendabel om het dan op een spaarrekening te zetten. U had de zekerheid dat uw geld in goede handen was en de renteopbrengsten waren vaak aardig te noemen.

Aan deze situatie is echter een einde gekomen. Sparen levert vrijwel niets meer op en veel financiële instellingen rekenen zelfs een negatieve rente als u hoge bedragen op uw spaarrekening heeft staan. Beleggen levert nog wel goede rendementen op. Wilt u uw geld voor u laten werken, op een veilige én duurzame manier, dan kunt u ervoor kiezen om bij ASN te beleggen.

Alles over beleggen bij ASN bank


Hoe kunt u beleggen bij ASN bank?

ASN bank geeft met zijn beleggingen niet alleen goede rendementen, maar belegt uw geld ook nadrukkelijk in groene fondsen. Deze fondsen worden met zorg samengesteld en feitelijk biedt ASN bank naast deze beleggingsfondsen geen andere beleggingsproducten actief aan. Het is mogelijk om bij ASN te beleggen met kleine bedragen. Een maandelijks bedrag van EUR 20,- is al voldoende. ASN biedt twee beleggingsmethodieken.

Beide methodieken zijn geschikt voor beginnende beleggers, maar ook voor ervaren beleggers die nadrukkelijk op zoek zijn naar beleggingsproducten waarmee ze duurzaamheid bevorderen. De eenvoudigste manier van beleggen heeft de naam ASN Doelbeleggen. Wie meer speelruimte en vrijheid wil, kiest voor een ASN Beleggingsrekening.

Eenvoudig beleggen met ASN Doelbeleggen

De eenvoudigste manier om bij ASN bank te beleggen is ASN Doelbeleggen. U belegt uw geld bijvoorbeeld om de studie van uw kinderen te bekostigen. ASN Doelbeleggen is een combinatie van beleggen en sparen. U kiest de looptijd en u bepaalt welk deel van uw inleg gespaard moet worden en welk deel vrij is voor beleggen. Vervolgens maakt u een keuze uit één van de vijf ASN Duurzame Mixfondsen. Daarbij gaat u uit van het rendement dat u verwacht en de mate van risico die u durft te nemen. Via de ASN app of ASN online bankieren houdt u zicht op uw portefeuille. Het feitelijke beleggen gebeurt door beleggingsexperts van ASN bank.

Bij ASN belegt u groen

ASN bank heeft een bewuste keuze gemaakt voor duurzame en groene beleggingen. U heeft de zekerheid dat uw geld niet wordt belegd in olie-of gasbedrijven, of in bedrijven die een rol spelen in wapenproductie. ASN beleggingsfondsen vallen in de categorie donkergroen van artikel 9 van de Sustainable Finance Disclosure Regulation, die vanaf 10 maart 2021 binnen de EU geldt.

Zelf of beheerd beleggen?

U wilt wel geld beleggen, maar u wilt er ook zo min mogelijk gedoe van hebben. Dan is ASN Doelbeleggen voor u de meest comfortabele beleggingswijze.

Als u zelf meer regie wilt voeren, maar toch wilt profiteren van de expertise van fondsbeheerders van ASN, dan kunt u het beste een ASN Beleggingsrekening openen. U heeft dan de keuze uit diverse ASN Beleggingsfondsen, die u zonder minimale inleg zelf kunt aankopen en verhandelen. Ook heeft u toegang tot beleggingsproducten die normaliter bij veel beleggers buiten schot blijven, zoals microfinancieringen. U haalt het meeste rendement uit deze beleggingsvorm als u maandelijks een bedrag inlegt.

Lees hier meer over zelf of beheerd beleggen en bepaal wat het beste bij u past.

De kosten van beleggen bij ASN bank

U wilt bij ASN groen beleggen en u heeft een keuze gemaakt voor ASN Doelbeleggen of u heeft een ASN Beleggingsrekening geopend. Uw geld gaat renderen, maar u bent ook kosten verschuldigd. Bij ASN betaalt u diverse kosten: servicekosten, transactiekosten en fondskosten.

U betaalt 0,30% aan servicekosten over uw vermogen tot EUR 100.000,-; 0,15% over het meerdere, tot EUR 500.000,- en 0,07% voor elke euro daarboven. Welk mixfonds u ook kiest, de fondskosten bedragen 0,90% van het ingelegde vermogen per jaar. De transactiekosten variëren per fonds. Hoe meer risico, hoe hoger de transactiekosten.

Transactiekosten en fondskosten zijn in de koers van uw portefeuille verrekend; u hoeft ze niet apart te betalen. Als u kiest voor een ASN Beleggingsrekening, dan zijn de servicekosten hetzelfde als bij ASN Doelbeleggen. Er is meer variatie in transactiekosten en fondskosten. Uw fondsbeheerder verrekent ze met de koers van uw beleggingsfondsen.

Beleggen iets voor u? Lees u goed in en bepaal zelf hoe en waarin u wilt beleggen. Met een abonnement op Beursgenoten bent u helemaal voorbereid!

Lid worden van Beursgenoten