Beleggen tijdens de coronacrisis

Eind 2019 is het coronavirus uitgebroken in Wuhan, China. Veel mensen werden ziek, waardoor bedrijven niet (volledig) konden doordraaien. Minder productie leidt ook tot minder omzet en daardoor dalen ook de koersen van de aandelen van een getroffen bedrijf. Als belegger staat u voor veel vraagstukken. Moet ik mijn aandelen nu verkopen? Is het verstandig om tijdens deze crisis aandelen te kopen? En welke aandelen kan ik dan beter mijden? 


Beleggen tijdens de coronacrisis


Beleggers zwaar getroffen door coronacrisis 

Bedrijven worden zwaar getroffen en dit leidt tot sterke koersdalingen van hun aandelen. Het coronavirus treft iedereen en ook beleggers zijn er zwaar de dupe van. De koersen kelderen en aandelen waarvan een goed rendement werd verwacht, zijn ineens veel minder waard. Het coronavirus heeft een ware recessie veroorzaakt. 

Moet u nu uw aandelen verkopen? 

Dat corona tot een recessie heeft geleid, daar kunnen we nu niet meer omheen. Maar hoe vertaalt zich dit nu naar de aandelenkoersen? Moet u uw aandelen dan maar dumpen tegen elk aannemelijk bod? Geert Schaaij heeft speciaal voor u een beursanalyse gemaakt die al deze vragen beantwoord. Download de gratis beursanalyse en pak uw voorsprong in beleggen. 

Beursanalyse downloaden

Welke aandelen moet u juist niet kopen tijdens de coronacrisis?

Door de coronacrisis hebben de koersen van sommige aandelen bodemprijzen bereikt. Maar betekent dit dat u dan maar lukraak alle goedkope aandelen moet inslaan? In lang niet alle gevallen is dit een goede beleggingskeuze. Ook wanneer u belegt tijdens de coronacrisis, of eigenlijk iedere crisis, is het belangrijk om het kaf van het koren te scheiden. 

Beursgenoten neigt bij bepaalde bedrijven naar het kopen van de aandelen. Dit gaat dan om aandelen waar we de risico’s kunnen inschatten. Op dit moment zijn er aandelen waar we nog geen zinnig woord kunnen zeggen over de gang van zaken. Want hoe maar ook hoelang wordt de economie nog geraakt? Bedrijven worden wereldwijd zwaar getroffen door deze recessie. Maar hoe komen bedrijven die deze recessie overleven hieruit?

De aandelenbeursanalyse tijdens de coronacrisis van Beursgenoten

Beursgenoten maakte speciaal voor u een analyse met bedrijven die het lastig kunnen krijgen als deze crisis lang duurt. Precies de inzichten die u als belegger nodig heeft om beleggingskeuzes te maken tijdens de coronacrisis. 

Download nú gratis en vrijblijvend het rapport over bedrijven met een faillissement- en emissierisico

Beleggingsexpert Geert Schaaij over de gevolgen van de coronacrisis voor beleggers 

Benieuwd wat beleggingsexpert Geert Schaaij te zeggen heeft over beleggen tijdens de coronacrisis? Bekijk dan onderstaande video waarin hij de gevolgen voor beleggers bespreekt. Heeft u meer tijd? Beluister dan de volledige podcast! 

Wilt u nog meer weten? Beluister dan de gehele podcast waarin Geert Schaaij vertelt over de gevolgen van het coronavirus voor beleggen en het kopen van aandelen tijdens de crisis.