Beleggingstips

De beste beleggingstips voor 2023

Met de lage rentetarieven van de banken wordt het steeds aantrekkelijker om uw geld te beleggen. Zo zijn er verschillende manieren om uw geld te beleggen. U kunt bijvoorbeeld uw geld investeren in vastgoed, aandelen, cryptocurrency of in goud & zilver. In dit artikel behandelen wij de beste beleggingstips voor 2023 op het gebied van aandelen, aangezien hier onze expertise ligt.

Waar veel beleggingsadviseurs passief blijven, treedt Geert Schaaij actief naar buiten met zijn adviezen. Schaaij blijft zich verbazen over de houding van deze beleggingsadviseurs. Hij geeft hier het volgende over aan: “Wij blijven naast alle reguliere adviezen en vlijmscherpe analyses altijd op zoek naar het kwartje tussen de dubbeltjes.” Voor de beste beleggingstips voor 2023 bent u bij Beursgenoten aan het juiste adres.

Waarom beleggen in aandelen?

Zoals de naam al aangeeft, heeft u met aandelen letterlijk een aandeel binnen een bedrijf. Aangezien u mede-eigenaar wordt van een bedrijf, heeft u ook recht op een deel van de winst die uitgekeerd wordt. Ook wel dividend genoemd. Hoe uw winst wordt uitgekeerd is afhankelijk van het soort aandeel waarin u belegt. Daarnaast is het ook mogelijk om uw aandeel te verkopen met winst, ook wel ‘koerswinst’ genoemd. Dit kan u realiseren door uw aandeel te verkopen tegen een hogere koerswaarde dan waarvoor u uw aandeel gekocht heeft. Er zijn dus verschillende manieren om winst te maken met aandelen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de beste beleggingstips voor 2023.

3 Beleggingstips voor 2023

  1. Ordina
  2. Aperam 
  3. Fagron

1. Aandelen van Ordina

Ordina blijft het hoofd boven water houden in moeilijke marktomstandigheden

Ordina presenteerde eerder dit jaar tijdens een zelf georganiseerde dag voor beleggers optimistische langetermijndoelstellingen. De vooruitzichten voor de markt waarbinnen het IT-bedrijf opereert zijn ronduit gunstig. Zo neemt de vraag naar clouddiensten toe en zit het bedrijf bovendien stevig in het zadel bij grote klanten. Op basis van deze factoren verwacht het IT-bedrijf op langere termijn een versnelde groei te realiseren. Krapte op de personeelsmarkt en toenemende internationale concurrentie kunnen mogelijke risico’s vormen. Ordina heeft de wind in de zeilen maar ondervindt tegenwind op zijn koers. Beursgenoten blijft voor de komende periode kansen zien voor Ordina. Hoewel er natuurlijk altijd risico’s zijn, vinden wij Ordina nog steeds een absolute parel binnen de IT-sector. Voor beleggers die graag willen investeren in de florerende technologiesector, maar daarbij wel dichtbij huis willen blijven, raden wij aan om nu in het aandeel te stappen. Het aandeel van Ordina kan daarom ook niet ontbreken in dit overzicht met aandelen tips voor 2023.


2. Aandelen van Aperam 

Door onder meer de volatiele staalprijzen en een afgeketste fusie heeft Aperam een bewogen jaar achter de rug

Beursgenoten verwacht dat Aperam volgend jaar zal profiteren vaneen toenemende vraag naar staal. China gaat eindelijk over tot het versoepelen van zijn strenge coronamaatregelen, wat eenpositief effect zal hebben op de economie en de staalmarkt. Daarnaast denken sommige analisten dat China nieuwe economische stimuleringsmaatregelen voor de vastgoedsector gaat aankondigen, wat de vraagnaar industriële metalen kan stimuleren. Ook in deVerenigde Staten wordt er de komende jaren veel geïnvesteerd inde infrastructuur. Beursgenoten verwacht dat Aperam de komende periode zijn schuld verder zal verlagen, zonder dat dit ten koste gaat van het dividend. In deze onzekere economische tijden is Beursgenoten gecharmeerd van het redelijk stabiele dividendrendement dat Aperam biedt. 

De aandelen van Aperam kunnen daarom ook niet ontbreken op deze pagina met de beste beleggingstips voor 2023. 


3. Aandelen van Fagron

Een prachtige beleggingskans: de aandelen van defensief groeibedrijf Fagron 

Dit Belgisch-Nederlandse bedrijf is een leverancier van farmaceutische grondstoffen, producten en diensten. Fagron heeft dan ook een defensief karakter. Door de jaren heen zien we een structurele groei van de omzet. De actuele koers is gedaald naar de koers van vier jaar terug. Nu begint het interessant te worden. Er is geen gegronde reden voor deze koersdaling en dat biedt potentie. Wij zijn dan ook razend enthousiast over de aandelen van dit defensieve groeibedrijf. 


Ontvang gratis het Beursgenoten magazine

Bent u benieuwd naar de laatste beleggingstips voor 2023? Vul uw e-mail in en ontvang gratis het Beursgenoten magazine vol met achtergrondinformatie en grondige analyses.

Er zijn momenteel geen stijgers bekend.
Er zijn momenteel geen dalers bekend.