Welke penny stocks in 2023 kopen?

Elke belegger droomt van een aandeel dat spotgoedkoop wordt aangeschaft, waarna de koers het liefst op relatief korte termijn compleet door het dak schiet. Vooral op de Amerikaanse beurzen noteren honderden penny stocks, aandelen die voor een appel en een ei kunnen worden gekocht. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: met de meeste van die aandelen wordt het nooit iets en ze zakken roemloos weg in de anonimiteit. Ergens in een hoekje van de beurs noteren er echter ongetwijfeld een paar bedrijven die heel groot kunnen worden. We selecteerden voor u de meest kansrijke penny stocks die het verdienen om eens van dichterbij te worden bekeken, uiteraard zonder dat succes kan worden gegarandeerd. Het zijn alleen de succesverhalen die de koppen in de media halen, maar die succesverhalen zijn relatief zeldzaam.

5 kansrijke penny stocks in 2023

1. PowerBand Solutions (TXSV: PBX.V)
2. Artificial Intelligence Technology Solutions Inc. (OTC: AITX)
3. Future FinTech Group Inc. (NASDAQ: FTFT)
4. U.S. Energy Corp. (NASDAQ: USEG)
5. Exela Technologies Inc. (NASDAQ: XELA)

Wij hebben naast deze selectie nog een uitgebreide versie voor u samengesteld met hierin 10 penny stocks die het in 2023 verdienen om van dichterbij te worden bekeken.

Klik hier voor het volledige rapport met alle 10 pennystocks

PowerBand Solutions (TXSV: PBX.V)

PowerBand Solutions is een Canadese specialist in dienstverlening voor de autosector. Het bedrijf biedt een op de cloud gebaseerd veiling- en financieringsplatform voor transacties die bij de aankoop van een auto plaatsvinden tussen consumenten, dealers, financiers en constructeurs. Vooral de DRIVRZ-software maakt een sterke groei mogelijk. PowerBand Solutions kan daarom niet ontbreken in deze lijst met de meest kansrijke penny stocks.

penny stock PowerBand Solutios

Artificial Intelligence Technology Solutions Inc. (OTC: AITX)

Artificial Intelligence Technology Solutions levert mobiele elektronische diensten, waaronder AI- en robotica-oplossingen. Het bedrijf biedt vooral upgrades aan voor elektronica in auto's, boten en andere recreatieve voertuigen. Als echte pennystock zijn relatief forse koersbewegingen geen uitzondering. Vooral actieve beleggers kunnen een gokje wagen met dit aandeel. Maar van een veilige belegging is hier natuurlijk geen sprake.

Penny stocks Artificial Intelligence Technology Solutions Inc.

Future FinTech Group Inc. (NASDAQ: FTFT)

Future FinTech Group baat een online winkelplatform uit en is daarnaast een incubator voor op blockchain gebaseerde applicatieprojecten. Het bedrijf stond voorheen bekend als SkyPeople Fruit Juice, Inc. en veranderde zijn naam in juni 2017. Die naamsverandering gaf de koers geen extra impuls, want het aandeel noteert ver onder zijn historische piekkoersen. Omdat de koers zich erg volatiel gedraagt, liggen hier kansen weggelegd voor actieve beleggers. Van een ‘veilig’ aandeel is hier uiteraard geen sprake. Ondanks het grote risico kan deze penny stock niet ontbreken in deze top 5 met de meest kansrijke penny stocks.

Penny stock FinTech Group

U.S. Energy Corp. (NASDAQ: USEG)

U.S. Energy Corp is een onafhankelijk energiebedrijf dat is gericht op olie- en aardgaswinning in de Verenigde Staten. Berichtgeving over dit aandeel is relatief schaars. Op de beurs heeft het aandeel weinig of niets gedaan en de koers kon ook niet profiteren van de forse stijging van de olieprijzen. Toch is er iets dat erop zou kunnen wijzen dat de toekomst er een stukje beter uitziet. U.S. Energy kondigde onlangs namelijk de overname aan van enkele veelbelovende activa. Bovendien wordt het aandeel gekocht door insiders. CEO Randall D Keys verwierf in totaal 10.000 aandelen tegen een gemiddelde prijs van $ 4,07, een koers die onder de huidige koers ligt. Keys heeft dus duidelijk vertrouwen in eigen kunnen, maar of dat volstaat om de koers op te krikken zal de toekomst uitwijzen.

Penny Stock Energy Corp.

Exela Technologies Inc. (NASDAQ: XELA)

Exela Technologies is een bedrijf dat is gespecialiseerd in de automatisering van bedrijfsprocessen. Het aanbod omvat onder andere software voor boekhouding, personeelsbeheer en aanverwante activiteiten. De koers boekte in oktober op één dag een winst van meer dan 20% nadat zorgbedrijf CareSource werd binnengehaald als klant. Over het meest recente kwartaal boekte Exela Technologies echter tegenvallende resultaten, waarna de guidance voor het volledige boekjaar naar beneden werd aangepast. De koers heeft ooit betere tijden beleefd en misschien kunnen die terugkeren wanneer het bedrijf intern orde op zaken heeft gesteld. Garanties daaromtrent kunnen we echter niet geven. Ondanks de tegenvallende resultaten in het kwartaal, kan Exela Technologies Inc. niet ontbreken in deze lijst met de meest kansrijke penny stocks.

Penny stock Exela Technologies

Ontdek nog meer kansrijke penny stocks

Bent u nou nog niet overtuigd van deze lijst met penny stocks? Of bent u opzoek naar meerdere parels onder de penny stocks? Wij hebben naast deze selectie nog een uitgebreide versie voor u samengesteld met hierin 10 kansrijke penny stocks.

Klik hier voor het volledige rapport met alle 10 pennystocks