Verwachting beurzen 2023

Regeren is vooruitzien en op de beurs betekent dat: weten wat er vandaag speelt of wat de uitdagingen voor morgen zijn. Voor beleggers is er hierin een belangrijk en onmisbaar instrument: het nieuws. De aandelenkoersen bepalen namelijk niet het nieuws, maar het nieuws bepaalt de koersen.

De afgelopen jaren waren rumoerige jaren op de aandelenbeurzen. Van een grote beurscrash in 2020, dankzij het coronavirus, tot een flinke opleving en torenhoge koersen in 2021 en 2022. De economie herstelde en de beurs bloeide weer op. Veel aandelen konden zich herpakken van de harde crash in 2020. 

Zo ziet u maar weer, de beurzen zijn continu in beweging, ook in 2023. Bent u benieuwd naar de verwachtingen voor de aandelenbeurzen in 2023? Lees dit artikel, kom erachter hoe u zich het beste voorbereid en pak daarmee uw 

Wat is de beurs?

De beurs. Wat is het eigenlijk? De beurs is een afkorting voor de effectenbeurs. Het is een plek waar verschillende effecten worden verhandeld, zoals aandelen, opties, obligaties en futures. Bijna elk land beschikt over zo’n beurs. De effectenbeurs faciliteert via hun handelsfaciliteit dat investeerders en bedrijven hun transacties kunnen uitvoeren. Verder zorgt de effectenbeurs voor de uitgifte van nieuwe effecten en regelt het de uitkering voor dividend. Het is alleen mogelijk om te handelen in effecten als deze genoteerd staan bij een bepaalde beurs.

Er zijn twee soorten beurzen. Zo is er een fysieke beurs en een elektronische beurs. De fysieke beurs is een locatie die gebruikt wordt voor de handel in de verschillende effecten. Bij de elektronische beurs worden de transacties gedaan op een elektronische wijze in plaats van op locatie. Een voorbeeld van een volledig elektronische effectenbeurs is de NASDAQ. 

Wat zijn de beursverwachtingen voor 2023?

Bent u van plan om te beleggen in aandelen in 2023, maar weet u nog niet in welke aandelen u moet investeren? Wij hebben voor u een top 3 aandelen samengesteld. In deze beursverwachting voor 2023 komen niet de meest gebruikelijke aandelen terug, maar deze geven uw wel een voorsprong met beleggen op de andere beleggers. De beste drie aandelen om nu te kopen zijn:

 1. Fagron
 2. Ordina
 3. Signify 

1. Aandelen van Fagron 

Een defensief groeibedrijf in ons vizier 

Deze Belgisch-Nederlandse leverancier van farmaceutische grondstoffen, producten en diensten en heeft een defensief karakter. Deze organisatie, Fagron, laat een mooie en structurele groei zien van de omzet. Het interessante is, de koers is momenteel gedaald naar het niveau van vier jaar geleden. Dit aandeel wordt onterecht afgestraft, want er is geen fundamentele reden voor deze daling. Dus er doet zich hier een prachtige kans voor! 

2. Aandelen van Ordina 

Ook in een markt vol concurrenten blijft Ordina groeien

Het lijkt erop dat investeerders zich zorgen maken over de winstpotentie, op de korte termijn, van Ordina. Dit alles heeft met de mogelijke Europese recessie te maken die wellicht in aantocht is. Ja de omzetgroei was het afgelopen kwartaal lager dan het voorgaande kwartaal. Toch blijft dit aandeel een interessante investering. Het werknemersbestand groeide het afgelopen kwartaal namelijk met maar liefst meer dan 100 mensen. Een belangrijke investering waarmee Ordina anticipeert op groei in de toekomst. 

3. Signify

Signify laat lampje branden

In een moeilijke economische omgeving slaagde verlichtingsspecialist Signify erin om over het derde kwartaal met goede resultaten te komen. CEO Eric Rondolat wees in een toelichting op de cijfers dat het bedrijf met een steeds volatielere marktomgeving wordt geconfronteerd. Beursgenoten is naar aanleiding van de cijfers van mening dat Signify goed gewapend is om de komende kwartalen met redelijke resultaten te komen mede omdat er flink in de kosten is gesnoeid.

Beurstips voor 2023

Klaar om de beurzen te veroveren en prachtige resultaten te behalen op de aandelenmarkt? Lees hier dan onze beurstips voor 2023 en ontdek de parels op de beurs. Ook handig om te weten waarom u aandelen juist wel of niet moet kopen en verkopen. Dankzij onze jarenlange ervaring binnen deze branche, leert u hiermee van de experts. Doe er uw voordeel mee!  

 • Voer een grondige fundamentele analyse uit van het bedrijf waarvan u aandelen wilt kopen.
  Deze analyse werkt met trends en patronen. Dit geeft een goed inzicht in welke richting de aandelen van het bedrijf opgaan.
 • Bekijk de huidige situatie en wees op de hoogte van toekomstige ontwikkelingen. 
  Hoe staat het bedrijf er nu voor? Hoe staan de aandelen ervoor? Welke ontwikkelingen staan er op de planning van het bedrijf? Wat zijn de trends op dit moment? Wat voor invloed hebben deze ontwikkelingen en trends op het bedrijf? 
 • Doe uw eigen onderzoek. 
  Het gebeurt helaas nog vaak genoeg dat mensen zomaar aandelen kopen omdat de rest dat ook doet. Onderscheid uzelf door niet blindelings achter de kudde aan te gaan. Daarom kunnen wij het niet vaak genoeg zeggen, doe grondig onderzoek voordat u besluit om aandelen of andere effecten te kopen.
 • Wees altijd op de hoogte van het laatste beursnieuws. 
  Door altijd op de hoogte te zijn, weet u zeker dat u geen kansen mist en ook op de hoogte bent van mogelijke bedreigingen. Ga daarom dagelijks op zoek naar het laatste beursnieuws rondom uw aandelen, of nog makkelijker, abonneer op een goed beleggingsblad.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Wat zijn de verwachtingen van de beurzen in 2023? Wat is het beste moment om mijn aandelen te verkopen? Met welke aandelen kan ik het best mijn huidige aandelenportefeuille uitbreiden? Om deze vragen te beantwoorden is het belangrijk om grondige analyses uit te voeren en op de hoogte te zijn van de laatste trends en ontwikkelingen.

Het uitvoeren van verschillende analyses en het vinden van de juiste artikelen kost veel tijd. Wij begrijpen dat u hier niet alle tijd voor heeft. Wilt u toch altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.