10 goedkope aandelen in 2022

Net als 2020 was ook 2021 weer een bijzonder beursjaar. Waar in 2020 de beurs crashte en uiteindelijk herstelde, bloeide de beurs in het begin van 2021 weer op met een flinke koersstijging. We verkeren nog steeds in onzekere tijden vanwege het coronavirus. Dat geldt ook voor de aandelenbeurs en ook dat maakt dat 2022 een spannend beursjaar wordt. 

De corona crisis heeft veel invloed gehad op de aandelenkoersen. Zo zagen veel bedrijven na de uitbraak van het virus de waarde van hun aandelen dalen. Dit was een mooi moment voor koopjesjagers om in te stappen. Nu de koersen weer zijn gestegen in 2021, ontstaat er een hogere drempel om in te stappen. Bent u nou net begonnen met beleggen? Of wilt u niet te veel geld investeren in aandelen? Dan zijn goedkope aandelen een goede optie. 

Wilt u weten in welke goedkope aandelen u in 2022 kan investeren? Bekijk dan dit overzicht van interessante aandelen.

 


1. Shell

De vraag naar olie is enorm gedaald door de coronacrisis. Shell is dan ook een van de grootste dalers op de aandelenbeurs. De aandelen zijn gehalveerd en het dividend is (voor het eerst sinds de tweede wereldoorlog) verlaagd. Daarom kunt u nu goedkope aandelen kopen. De kans is groot dat de vraag naar olie herstelt zodra het einde van de crisis in zicht komt. 

2. ING

Sinds de uitbraak van de wereldwijde corona pandemie staan de aandelen van ING onder druk. De winst is sterk gedaald en het dividend is geschrapt op verzoek van de Europese Bank. Hierdoor kunt u nu goedkope aandelen van ING kopen. Hoe het in de toekomst zal gaan met het bedrijf, dat weet niemand. Maar als het een tijdelijke dip blijkt te zijn, dan gaat u profiteren van een flinke koersstijging.

3. ABN Amro

Voor ABN Amro geldt exact hetzelfde als ING. De winst is sterk gedaald en het dividend is geschrapt. Stapt u in met goedkope aandelen? 

4. Liberbank

Liberbank is een Spaanse bank. Dit schrikt veel mensen meteen af en juist daarom kunt u nu goedkope aandelen kopen. Dat dit mensen afschrikt komt vaak door de Spaanse huizenbubbel. Maar laten we eerlijk zijn, die ligt inmiddels al 10 jaar achter ons. De bank is ondanks de coronacrisis nog steeds winstgevend en er is al 76 miljoen gereserveerd om de gevolgen van de crisis op te vangen, mocht dit nodig zijn.

5. Aegon

De winst per aandeel schommelt per jaar. Dat is iets wat u als belegger liever niet wil. Maar het voordeel wat daar tegenover staat zijn goedkope aandelen. Het dividendrendement is redelijk stabiel. Dit stijgt langzaam door de jaren heen. In 2019 had Aegon heeft de meest goedkope aandelen (AEX) gemeten naar de koers-winstverhouding. 

6. ASR

De Nederlandse verzekeringsmaatschappij ASR is onder meer bekend van Ditzo, De Europeesche en De Amersfoortse. De aandelen van ASR worden nu vrij laag gewaardeerd.

7. ForFarmers

ForFarmers is marktleider in Europa op het gebied van diervoeders. De omzet daalde in 2019 maar in 2020 steeg de omzet enorm, ondanks de coronacrisis. Er werd in het eerste halfjaar van 2020 een winst gerealiseerd van 21,5 miljoen. Dat is 81% meer dan in het eerste halfjaar van 2019. Het bedrijf heeft een eigen vermogen van 379 miljoen, een schuld van 51 miljoen en een marktwaarde van 502 miljoen. Het bedrijf heeft dus een goede balans. Op dit moment kunt u relatief goedkope aandelen van ForFarmers kopen. 

8. FedEx

FedEx biedt transport- en logistieke diensten over de hele wereld. De bedrijfsresultaten zijn gestegen, ondanks dat de coronacrisis ook invloed heeft gehad op de resultaten. Zowel negatief als positief. Natuurlijk beïnvloed de toenemende e-commerce pakketvervoerders (zoals FedEx) positief. Wilt u hier van profiteren? Koop dan nu relatief goedkope aandelen.

9. Air France-KLM

Air France-KLM mag niet ontbreken in dit overzicht van goedkope aandelen. Het is niet verwonderlijk dat de aandelenkoers van het bedrijf gedaald is. De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de luchtvaartmaatschappij. Om deze reden kunt u nu goedkope aandelen kopen. Ooit zal er een einde komen aan de coronacrisis, en wie weet wat de aandelenkoers van Air France-KLM dan gaat doen.

10. Biogen

Biogen ontwikkelt nieuwe medicijnen en therapieën vanuit neurowetenschappen. Het bedrijf heeft het in het verleden erg goed gedaan, maar de laatste jaren is de koers niet verder gestegen. Dit komt onder andere door de concurrentie op het gebied van generieke medicijnen. Het bedrijf wil zich nu meer gaan richten op specialistische medicijnen. Voor beleggers kan het daarom een goed moment zijn om in te stappen met goedkope aandelen. 

In 2022 Beleggen in goedkope aandelen

Wat de bedrijven in dit overzicht van goedkope aandelen met elkaar gemeen hebben is dat de aandelenkoers beïnvloed is door de coronacrisis. Pakketvervoerder FedEx in positieve zin, alle andere bedrijven in negatieve zin. Dit biedt u de kans om met een laag bedrag in te stappen, en straks hopelijk te profiteren van de stijging van de koersen. 

Let op: voor de bovengenoemde bedrijven geldt dat de aandelen op het moment van schrijven relatief goedkoop zijn. Houdt altijd de beurs in de gaten voor de actuele koers. Op de hoogte zijn van de laatste stand van zaken? Vraag dan gratis een proefmagazine aan en krijg een voorsprong op beleggen.Lees meer over: beleggen in aandelenbeleggen in preferente aandelenbeleggen in obligatiesbeleggen in derivatenbeleggen in optiesbeleggen in warrantsbeleggen in turbo'sbeleggen in vastgoed of vastgoedfondsbeleggen in beleggingsfondsduurzaam beleggenbeleggen in goudbeleggen in zilverbeleggen in oliebeleggen in windenergiebeleggen in bitcoindefensief of offensief beleggenzelf beleggen of beheerd beleggen?vermogensbeheer