10 goedkope aandelen in 2021

2020 was een bijzonder beursjaar door de crash en het herstel van de beurs als gevolg van de wereldwijde coronacrisis. We verkeren nog steeds in onzekere tijden. Dat geldt ook voor de aandelenbeurs en dat maakt dat 2021 een spannend beursjaar wordt.

De coronacrisis heeft veel invloed op de aandelenkoersen. Er zijn bedrijven die de waarde van hun aandelen hebben zien stijgen, maar nog veel meer bedrijven die de waarde enorm hebben zien dalen. Dit biedt kansen voor koopjesjagers die op zoek zijn naar goedkope aandelen. Stap nu in voor een laag bedrag en profiteer straks van de stijging van de koersen.

Wilt u weten in welke goedkope aandelen u kan investeren? Bekijk dan dit overzicht van interessante aandelen.


1. Shell

De vraag naar olie is enorm gedaald door de coronacrisis. Shell is dan ook een van de grootste dalers op de aandelenbeurs. De aandelen zijn gehalveerd en het dividend is (voor het eerst sinds de tweede wereldoorlog) verlaagd. Daarom kunt u nu goedkope aandelen kopen. De kans is groot dat de vraag naar olie herstelt zodra het einde van de crisis in zicht komt. 

2. ING

Sinds de uitbraak van de wereldwijde corona pandemie staan de aandelen van ING onder druk. De winst is sterk gedaald en het dividend is geschrapt op verzoek van de Europese Bank. Hierdoor kunt u nu goedkope aandelen van ING kopen. Hoe het in de toekomst zal gaan met het bedrijf, dat weet niemand. Maar als het een tijdelijke dip blijkt te zijn, dan gaat u profiteren van een flinke koersstijging.

3. ABN Amro

Voor ABN Amro geldt exact hetzelfde als ING. De winst is sterk gedaald en het dividend is geschrapt. Stapt u in met goedkope aandelen? 

4. Liberbank

Liberbank is een Spaanse bank. Dit schrikt veel mensen meteen af en juist daarom kunt u nu goedkope aandelen kopen. Dat dit mensen afschrikt komt vaak door de Spaanse huizenbubbel. Maar laten we eerlijk zijn, die ligt inmiddels al 10 jaar achter ons. De bank is ondanks de coronacrisis nog steeds winstgevend en er is al 76 miljoen gereserveerd om de gevolgen van de crisis op te vangen, mocht dit nodig zijn.

5. Aegon

De winst per aandeel schommelt per jaar. Dat is iets wat u als belegger liever niet wil. Maar het voordeel wat daar tegenover staat zijn goedkope aandelen. Het dividendrendement is redelijk stabiel. Dit stijgt langzaam door de jaren heen. In 2019 had Aegon heeft de meest goedkope aandelen (AEX) gemeten naar de koers-winstverhouding. 

6. ASR

De Nederlandse verzekeringsmaatschappij ASR is onder meer bekend van Ditzo, De Europeesche en De Amersfoortse. De aandelen van ASR worden nu vrij laag gewaardeerd.

7. ForFarmers

ForFarmers is marktleider in Europa op het gebied van diervoeders. De omzet daalde in 2019 maar in 2020 steeg de omzet enorm, ondanks de coronacrisis. Er werd in het eerste halfjaar van 2020 een winst gerealiseerd van 21,5 miljoen. Dat is 81% meer dan in het eerste halfjaar van 2019. Het bedrijf heeft een eigen vermogen van 379 miljoen, een schuld van 51 miljoen en een marktwaarde van 502 miljoen. Het bedrijf heeft dus een goede balans. Op dit moment kunt u relatief goedkope aandelen van ForFarmers kopen. 

8. FedEx

FedEx biedt transport- en logistieke diensten over de hele wereld. De bedrijfsresultaten zijn gestegen, ondanks dat de coronacrisis ook invloed heeft gehad op de resultaten. Zowel negatief als positief. Natuurlijk beïnvloed de toenemende e-commerce pakketvervoerders (zoals FedEx) positief. Wilt u hier van profiteren? Koop dan nu relatief goedkope aandelen.

9. Air France-KLM

Air France-KLM mag niet ontbreken in dit overzicht van goedkope aandelen. Het is niet verwonderlijk dat de aandelenkoers van het bedrijf gedaald is. De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de luchtvaartmaatschappij. Om deze reden kunt u nu goedkope aandelen kopen. Ooit zal er een einde komen aan de coronacrisis, en wie weet wat de aandelenkoers van Air France-KLM dan gaat doen.

10. Biogen

Biogen ontwikkelt nieuwe medicijnen en therapieën vanuit neurowetenschappen. Het bedrijf heeft het in het verleden erg goed gedaan, maar de laatste jaren is de koers niet verder gestegen. Dit komt onder andere door de concurrentie op het gebied van generieke medicijnen. Het bedrijf wil zich nu meer gaan richten op specialistische medicijnen. Voor beleggers kan het daarom een goed moment zijn om in te stappen met goedkope aandelen. 

Beleggen in goedkope aandelen

Wat de bedrijven in dit overzicht van goedkope aandelen met elkaar gemeen hebben is dat de aandelenkoers beïnvloed is door de coronacrisis. Pakketvervoerder FedEx in positieve zin, alle andere bedrijven in negatieve zin. Dit biedt u de kans om met een laag bedrag in te stappen, en straks hopelijk te profiteren van de stijging van de koersen. 

Let op: voor de bovengenoemde bedrijven geldt dat de aandelen op het moment van schrijven relatief goedkoop zijn. Houdt altijd de beurs in de gaten voor de actuele koers. Op de hoogte zijn van de laatste stand van zaken? Vraag dan gratis een proefmagazine aan en krijg een voorsprong op beleggen.Lees meer over: beleggen in aandelen, beleggen in preferente aandelenbeleggen in obligaties, beleggen in derivaten, beleggen in opties, beleggen in warrants, beleggen in turbo'sbeleggen in vastgoed of vastgoedfonds, beleggen in beleggingsfonds, duurzaam beleggen, beleggen in goud, beleggen in zilver, beleggen in oliebeleggen in windenergie, beleggen in bitcoin, defensief of offensief beleggenzelf beleggen of beheerd beleggen?, vermogensbeheer