5 goedkope aandelen in 2024

2023 gaat de boeken in als het jaar waarin de strijd van de centrale banken om de torenhoge inflatie te beteugelen, is geslaagd. De beurs heeft vleugels gekregen en de verwachte recessie bleef uit. Nu bent u natuurlijk benieuwd, wat heeft 2024 voor ons in petto? Het komende jaar 2024 zou het eindspel kunnen zijn, waarbij zowel de prijsgroei als de rentetarieven weer normaal worden, en verder dalen. Het zal echter vallen en opstaan worden! Lees gauw verder en bekijk deze prachtige lijst met parels: 5 goedkope aandelen.

Goedkope aandelen: leuk voor beginnend én gevorderde beleggers

Bent u net begonnen met beleggen? Wilt u liever niet teveel geld investeren in aandelen? Of houdt u wel van wat afwisseling? Dan is beleggen in goedkope aandelen een uitstekende optie. Benieuwd in welke goedkope aandelen u in 2024 kan investeren? Bekijk dan dit overzicht van 5 interessante maar lage aandelen.


Investeren in goedkope aandelen in 2024:

  1. ASR Nederland
  2. Heineken Holding
  3. SBM Offshore
  4. Unilever
  5. Vopak

Op de hoogte zijn van de laatste stand van zaken rondom deze aandelen? Pak uw voorsprong in beleggen met een abonnement op Beursgenoten.


1. ASR Nederland

De historie van dit Nederlandse bedrijf begint al in 1720 met de oprichting van de Maatschappij van Assurantie, Discontering en Beleening der Stad Rotterdam. Tegenwoordig zit het hoofdkantoor in Utrecht. ASR is actief in de financiële sector en heeft ruim 4.300 medewerkers in dienst. Onder leiding van de CEO, Jos Baeten, realiseerde ASR in 2022 een omzet van €5,5 miljard en een nettoresultaat van €702 miljoen.

2. Heineken Holding

Heineken is een Nederlands bedrijf, opgericht in 1864 met het hoofdkantoor gevestigd in Amsterdam. Heineken is wereldwijd met hun ruim 86.000 medewerkers actief binnen de consumentengoederen. Onder leiding van de CEO, Dolf van den Brink, heeft Heineken in het boekjaar 2022 een omzet van €34,7 miljard en nettoresultaat van €2,7 miljard behaald. We geven de voorkeur aan het aandeel Heineken Holding in plaats van het 'gewone' Heineken vanwege de forse discount op moment van schrijven. Deze aandelen geven dezelfde rechten als die van Heineken, maar zijn ruim 15% goedkoper, waardoor het rendement hoger is. De discount wordt veroorzaakt door de geringere verhandelbaarheid, maar met een gemiddeld aantal dagelijks verhandelde aandelen van 90.000 zal dat voor de meeste particuliere beleggers niet bezwaarlijk zijn.

3. SBM Offshore

Wederom een Nederlands bedrijf, met het hoofdkantoor gevestigd in Schiphol. SBM Offshore is met ruim 5.000 medewerkers actief binnen de energiesector. Onder leiding van de CEO, Bruno Chabas, heeft SBM Offshore in het boekjaar 2022 een omzet van €4,9 miljard en nettoresultaat van €450 miljoen behaald.

4. Unilever

Opgericht in 1871 in Oss, Nederland. Tegenwoordig is Unilever een bedrijf uit het Verenigd Koninkrijk met haar hoofdkantoor in London. Unilever heeft in 2022 zo’n 138.000 werknemers in dienst. Onder leiding van de CEO, Hein Schumacher, heeft Unilever in het boekjaar 2022 een omzet van €60,1 miljard en nettoresultaat van €7,6 miljard behaald.

5. Vopak

Dit Nederlandse bedrijf opereert binnen de industriële sector en is gevestigd in Rotterdam. Vopak is opgericht in 1999 en heeft ruim 4.000 medewerkers in dienst. Onder aansturing van de CEO, Dick Richelle, behaalde Vopak in 2022 een omzet van €1,4 miljard en nettoresultaat van -€168,4 miljoen.

In 2024 Beleggen in goedkope aandelen

Wat de bedrijven in dit overzicht van goedkope aandelen met elkaar gemeen hebben is dat de aandelenkoers in onze ogen laag is. Dit biedt u de kans om met een laag bedrag in te stappen, en straks hopelijk te profiteren van de stijging van de koersen.

Let op: voor de bovengenoemde bedrijven geldt dat de aandelen op het moment van schrijven, december 2023, relatief goedkoop zijn. Houd altijd de beurs in de gaten voor de actuele koers. Op de hoogte zijn van de laatste stand van zaken? Neem een voorsprong in beleggen met een abonnement op Beursgenoten.


Lees meer over: beleggen in aandelenbeleggen in preferente aandelenbeleggen in obligatiesbeleggen in derivatenbeleggen in optiesbeleggen in warrantsbeleggen in turbo'sbeleggen in vastgoed of vastgoedfondsbeleggen in beleggingsfondsduurzaam beleggenbeleggen in goudbeleggen in zilverbeleggen in oliebeleggen in windenergiebeleggen in bitcoindefensief of offensief beleggenzelf beleggen of beheerd beleggen?vermogensbeheer