Beleggen bij ABN AMRO

U houdt elke maand geld over en u wilt iets met uw geld doen. Sparen levert al jaren nauwelijks iets op. Beleggen in aandelen, opties of obligaties trekt meer en meer uw aandacht, omdat u hiermee uw geld voor u kan laten werken. U weet dat beleggen risico's met zich meebrengt.

Beleggen via een grote bank als ABN AMRO kan deze risico's beheersbaar houden en u tegelijkertijd een uitstekend rendement opleveren. Daarnaast verwacht u van beleggen bij een bank een zekere mate van gebruiksvriendelijkheid. Ontdek of beleggen bij ABN AMRO iets voor u is.

Alles over beleggen bij ABN AMROHoe kunt u beleggen bij ABN AMRO?

Als u ervoor kiest om bij ABN AMRO te beleggen, dan heeft u de keuze uit drie verschillende beleggingsstrategieën:

  1. U kunt alles zoveel mogelijk zelf doen. ABN AMRO ondersteunt u bij de strategie Zelf Beleggen met nieuwsbrieven, beleggingsupdates en analyses van beurstrends.
  2. Bent u nog geen ervaren belegger of heeft u geen zin om diep de materie in te duiken, dan kan Begeleid Beleggen voor u een uitkomst zijn. U bepaalt de mate van risico, uw einddoel en of u eenmalig of periodiek wilt inleggen. U krijgt dan het advies in een passend ABN AMRO Profielfonds te beleggen.
  3. Heeft u een vermogen dat beter mag renderen, kiest u dan voor de strategie Vermogensbeheer, waarbij een vermogensspecialist u persoonlijke aandacht en begeleiding geeft.

Eenvoudig beleggen bij ABN AMRO

ABN AMRO is er speciaal op ingericht om beleggen voor u zo gemakkelijk mogelijk te maken. U kunt online beleggen via uw computer of de ABN AMRO app. Beginnende beleggers vinden op de site van ABN AMRO onder Beleggers Academy handige tips en een duidelijke uitleg van de verschillende beleggingsproducten.

Ook ervaren beleggers vinden voldoende informatie om meer zicht op de beleggingsmarkt te krijgen. Daarnaast houdt ABN AMRO u op de hoogte met nieuwsbrieven, analyses en relevante marktinformatie. Als u wilt beleggen bij ABN AMRO, opent u een beleggingsrekening, die u overigens met uw spaarrekening kunt combineren.

ABN AMRO Beleggingsfondsen

ABN AMRO kent een groot aantal beleggingsfondsen, van aandelenfondsen, obligatiefondsen of vastgoedfondsen tot fondsen met een mix van producten. Wilt u bij ABN AMRO beleggen in beleggingsfondsen, dan kiest u voor de strategie Zelf Beleggen. Zes speciale beleggingsfondsen zijn beschikbaar voor beleggers die een keuze gemaakt hebben voor Begeleid Beleggen. Deze fondsen staan bekend als ABN AMRO Profielfondsen.

ABN AMRO Profielfondsen

De zes ABN AMRO Profielfondsen zijn gerangschikt op risiconiveau. Profielfonds 1 belegt in obligaties, heeft weinig risico en is geschikt voor een beleggingsperiode van 2 jaar. Profielfonds 6 kan u veel rendement opleveren, maar draagt ook de meeste risico. Bij een looptijd van zeker 15 jaar kan het u meer dan 5% rendement geven. U kunt als regel aanhouden dat hoe hoger het risico is, hoe langer de looptijd moet zijn om uw rendementskansen te vergroten. Waar u voor kiest, is afhankelijk van uw beleggersprofiel.

Zelf of begeleid beleggen?

Zoals gesteld, biedt ABN AMRO diverse opties om te beleggen. Zo kunt u ervoor kiezen om zelf te beleggen. Dit is aan te raden als u interesse en kennis heeft van beleggen. Bent u met name geïnteresseerd in het laten groeien van uw vermogen, met een klein risico en zonder dat u zelf veel kennis moet vergaren over beleggen? Kies dan voor begeleid beleggen.

Zelf bij ABN AMRO beleggen

Zelf beleggen bij ABN AMRO geeft u de meeste vrijheid. U heeft de keuze uit twee strategieën, Zelf Beleggen Basis en Zelf Beleggen Plus. Bij Zelf Beleggen Basis kunt u handelen in meer dan 200 ABN AMRO Beleggingsfondsen, bijna 300 aandelen en meer dan 85 ETF's.

Bent u ervaren en wilt u veel tijd steken in het beleggen, dan is Zelf Beleggen Plus een goede keuze. U krijgt toegang tot meer dan 40.000 wereldwijde beleggingsproducten en meer dan 500 beleggingsfondsen. Ook beschikt u via Mijn Dealingroom over realtime koersinformatie en kunt u uw orders meteen plaatsen.

Begeleid beleggen bij ABN AMRO

Als u voor Begeleid Beleggen kiest, is het verstandig om te beginnen met een éénmalige inleg van minimaal € 1000,-. Vervolgens kiest u of u periodiek wilt bijstorten, per maand, per jaar of helemaal niet. Ook geeft u op voor welk einddoel u wilt beleggen, welk risico voor u aanvaardbaar is en hoe lang de looptijd mag zijn. ABN AMRO geeft u dan een van de zes Profielfondsen als advies en laat in drie scenario's de mogelijke rendementsontwikkeling zien.

ABN AMRO Vermogensbeheer

ABN AMRO Vermogensbeheer is interessant als u minimaal € 50.000,- aan eigen vermogen kunt inleggen. U krijgt een vermogensspecialist toegewezen, die u persoonlijk begeleidt. Wilt u uw dividend gebruiken als aanvulling op uw pensioen, dan is Comfort Inkomsten Mandaat voor u zeer geschikt. Het pakket Multi Manager Mandaat focust op duurzaamheid en economische groei. Met Duurzaam Fondsen Mandaat krijgt u een goed rendement en weet u zeker dat uw vermogen wordt belegd in duurzame producten.

Kosten om rekening mee te houden

Beleggen levert rendement op, maar kost ook geld. Er zijn een aantal kostenposten waar u rekening mee moet houden als u start met beleggen bij ABN AMRO.

Als u kiest voor Begeleid Beleggen, dan betaalt u transactiekosten en lopende kosten, die per Profielfonds kunnen variëren. Daarnaast betaalt u 0,25% servicekosten. Bij een inleg van € 2200,- variëren de totale jaarlijkse kosten van ongeveer €25,- tot € 32,-.

Wie kiest voor Zelf Beleggen, betaalt 0,2% over de waarde van de portefeuille tot € 100.000,-, 0,12% over de waarde daarboven, tot € 400.000,- en 0,06% over de waarde boven € 400.000,-. Daarnaast betaalt u transactiekosten per order.

Voor Zelf Beleggen Plus liggen deze kosten het laagst. Als u uw vermogen laat beheren, mag u rekening houden met 1% tot 1,4% kosten, afhankelijk van het risicoprofiel en het vermogenspakket.

Laat u altijd goed informeren over de mogelijkheden en de kosten van beleggen bij een bank. 

Beleggen bij een bank iets voor u?

Bij een bank beleggen biedt u zekerheid, gebruiksvriendelijkheid en extra service in de vorm van informatie en begeleiding. Zeker voor beginnende beleggers wegen deze voordelen op tegen de nadelen. Het nadeel: beleggen via een bank kost u extra geld. Als u zeer ervaren bent, kunt u ervoor kiezen om zoveel mogelijk zelf de regie te houden.

Of beleggen via een bank iets voor u is, is geheel aan uzelf om te bepalen. Krijg in elk geval een voorsprong in beleggen met Beursgenoten! Onze analisten houden de beurs scherp in de gaten en geven u advies over welke aandelen interessant voor u zijn. 

Vertel mij meer over lid worden