Beleggen bij ING

Wij Nederlanders zijn een spaarzaam volk. Hard werken en sparen voor de toekomst lijkt in onze genen te zitten. Helaas brengt sparen weinig tot niets meer op, vanwege de jarenlange lage rentestand. Steeds meer mensen kiezen daarom voor beleggen.

Beleggen kan hoge rendementen geven, maar het blijft risicovol. Gelukkig zijn er goede manieren van beleggen waarbij de risico's acceptabel zijn en de rendementen interessant. Hou altijd één belangrijke stelregel aan: beleg alleen met geld dat u niet op de korte termijn nodig heeft.


Beleggen via een bank

Er zijn meerdere mogelijkheden om te beleggen. Heeft u redelijk wat vermogen, dan is vermogensbeheer wellicht een goede optie voor u. Uw vermogen wordt dan beheerd door een door u aangewezen partij.  Ook is het mogelijk om zelf te beleggen via een bank. Smartphones en mobiel internet heeft ervoor gezorgd dat u nog gemakkelijker en sneller kunt beginnen met beleggen.

Een van de banken waar u kunt beleggen is ING. In dit artikel zetten we uiteen wat er mogelijk is bij de ING. Welke manier van beleggen het beste bij u past, is een persoonlijke keuze.

Hoe kunt u beleggen bij ING?

Wie zijn geld wil beleggen via ING, kan kiezen uit verschillende strategieën. Als u goed op de hoogte bent van beleggingsproducten als aandelen, obligaties of trackers, dan is de strategie 'Zelf op de Beurs' wellicht het verstandigst. U moet er wel rekening mee houden dat deze strategie, om écht rendabel te zijn, van u een actieve houding vraagt. U zult zelf tijd moeten steken in het bijhouden van de diverse dagkoersen en trends. Bent u een beginnende belegger en zoekt u naast risico vooral veel comfort en zekerheid, dan kunt u het beste kiezen voor de strategie 'Eenvoudig Beleggen'.

Eenvoudig beleggen bij ING

Als u kiest voor Eenvoudig Beleggen, dan begint u met het openen van een ING beleggingsrekening. U kunt elk willekeurig bedrag inleggen, maar het is verstandig om snel toe te werken naar minimaal € 1000,-. Zo profiteert u van een goed rendement en hebben de kosten van beleggen bij ING weinig effect op uw ingelegde vermogen.

U heeft de keuze uit vier duurzame indexfondsen, die door experts van ING worden samengesteld. Elk ING beleggingsfonds levert een interessant rendement en heeft aanvaardbare risico's. U kunt te allen tijde geld bijstorten of opnemen. Eenvoudig Beleggen is zinvol als u uw vermogen wilt laten groeien en uw geld minimaal drie jaar niet nodig heeft voor uw dagelijkse uitgaven.

De kosten van beleggen bij ING

Wilt u bij ING beleggen en kosten beheersbaar houden? Vergeleken met andere fondsen zijn de kosten van beleggen bij ING gunstig te noemen. Als u voor Eenvoudig Beleggen heeft gekozen, betaalt u jaarlijks 0,4% van uw ingelegd vermogen als servicefee. Dit jaarbedrag kent een minimum van € 12.

Wie voor 'Zelf op de Beurs' kiest, betaalt een jaarlijkse basisfee van € 20. Voor een vermogen tot € 100.000,- rekent ING een servicefee van 0,24%. Belegt u meer, dan betaalt u over het een extra vermogen een lagere servicefee.

U heeft ook te maken met transactiekosten. Voor aandelen en obligaties betaalt u één euro en 0,10% van de transactiewaarde, met een maximum van € 150. Voor opties betaalt u € 2,25 per contract. Fondskosten hoeft u niet extra te betalen; ze zijn al in de koers verrekend.

Groen beleggen bij ING

Wilt u niet alleen uw vermogen laten groeien maar ook actief meewerken aan een meer duurzame en milieuvriendelijke wereld? Dan kunt u in het geval van 'Zelf naar de Beurs' uiteraard zelf kiezen in welk bedrijf u uw geld belegt.

Kiest u voor een ING Beleggingsfonds, zoals de vier ING Duurzame Indexfondsen, dan is het goed om te weten wat de samenstelling van het fonds concreet is. Uiteraard bevat elk duurzaamheidsfonds voldoende groene bedrijven. Toch kan het voorkomen, uit oogpunt van rendement, dat er aan het fonds bedrijven worden toegevoegd die u wellicht als minder groen zou kunnen omschrijven.

Vermogensbeheer bij ING

Vermogensbeheer bij ING wordt interessant vanaf een inleg van € 25.000. U krijgt te maken met een persoonlijke adviseur die samen met u bepaalt welke beleggingsstrategie het beste past bij uw beleggingsdoelen op korte, middellange en lange termijn. Uw adviseur van ING Investment Office zal met u een persoonlijke relatie onderhouden en u tijdig wijzen op kansen en risico's voor uw beleggingsportefeuille.

Wat zijn de voordelen van beleggen bij een bank?

Beleggen via een bank als ING kent voor- en nadelen. Voordelen zijn bijvoorbeeld veiligheid. Uw geld is in goede en betrouwbare handen. Met advies, extra service en handige beleggingsapps kan een bank zowel beginnende als ervaren beleggers goed van dienst zijn.

Wat zijn de nadelen van beleggen bij een bank?

Voor een zeer ervaren belegger wegen de nadelen van beleggen via een bank misschien wat zwaarder. Beleggen via ING kost geld. Geld dat u wellicht beter uit kunt sparen als u de volledige regie in eigen handen houdt. Voor een beginnende belegger zullen de voordelen ruimschoots opwegen tegen de nadelen.


Lees meer over: beleggen in aandelen, beleggen in preferente aandelenbeleggen in obligaties, beleggen in derivaten, beleggen in opties, beleggen in warrants, beleggen in turbo'sbeleggen in vastgoed of vastgoedfonds, beleggen in beleggingsfonds, duurzaam beleggen, beleggen in goud, beleggen in zilver, beleggen in oliebeleggen in windenergie, beleggen in bitcoin, defensief of offensief beleggenzelf beleggen of beheerd beleggen?, vermogensbeheer