Beleggen in altcoins

Beleggen in bitcoin is booming. Regelmatig verschijnen er berichten in het nieuws over de koers van bitcoin. Zo heeft de baas van Tesla, Elon Musk, recentelijk een grote investering in bitcoin gedaan wat enorme invloed had op de koers. Kortom: er is van alles gaande.

Wist u dat er nog meer soorten cryptocurrency naast bitcoin bestaan? Deze vallen onder de noemer ‘altcoin’. Een van de bekendste altcoins is Ethereum. In dit artikel vertellen we meer over beleggen in altcoins. 

Alles over beleggen in altcoins


Wat zijn altcoins?

Beleggen in cryptocurrency is de laatste jaren erg populair. Er zijn ontzettend veel soorten cryptocurrency, waarvan de bekendste de bitcoin is. Maar wat is nu precies een altcoin?

Alle cryptocurrency coins, behalve de bitcoin, is een altcoin. De naam altcoin is afgeleid van alternatieve bitcoin. Omdat bitcoin de grootste cryptocurrency is en ongeveer de helft van de markt domineert, heeft de koers van bitcoin grote invloed op de koersen van de altcoins. Als de bitcoin stijgt, zullen altcoins meestijgen, en andersom is het net zo: bij een daling van bitcoin, zakken de altcoins mee.

Voordelen van beleggen in altcoins

Beleggen in altcoins brengt een aantal voordelen met zich mee ten opzichte van het beleggen in traditionele aandelen. 

Volatiel

Altcoins zijn enorm volatiel. Het is niet vreemd als een altcoin op een dag 20% stijgt. Er zijn soms gevallen waarbij de waarde van een altcoin gemakkelijk kan verdubbelen op een dag. Hierdoor kunnen er snel mooie rendementen worden behaald.

Goedkoop

Vergeleken met de bitcoin, zijn altcoins erg goedkoop. Er zijn meer dan 1000 altcoins beschikbaar, waarbij de prijzen erg uiteen lopen. Doordat een altcoin soms maar enkele centen kost, kunnen beleggers met een laag vermogen grote aantallen altcoins kopen en rendementen behalen.

Lage transactiekosten

Transactiekosten bij het handelen in altcoins zijn erg laag. Dit maakt het voor beleggers interessant om bijvoorbeeld te gaan daytraden. De transactiekosten zijn laag doordat er geen bank bij komt kijken. Er wordt rechtstreeks behandeld met de koper of verkoper. Dit gebeurt via een exchange, die soms slechts enkele centen transactiekosten rekent.

Wereldwijd beschikbaar

Bij het beleggen in altcoins bent u niet aan grenzen verbonden. Cryptocurrency is voor de hele wereld beschikbaar, waardoor u niet te maken heeft met wisselkoersen.

Risico’s van het beleggen in altcoins

Beleggen in cryptocurrency zoals bitcoin en altcoins brengt natuurlijk ook risico’s met zich mee. De kans is altijd aanwezig dat uw inleg minder waard wordt. Bij cryptocurrency kan dat harder gaan dan bij traditionele aandelen.

Volatiel

Doordat crypto heel erg volatiel is, is het erg interessant om snel rendementen mee te behalen. Echter is dit ook een risico en kunt u hierdoor snel een groot deel van uw inleg verliezen.

Veiligheid

Het handelen in altcoins gaat via een exchange op internet. Wanneer u grote bedragen belegd in crypto, is het verstandig om dit niet te lang op een exchange te laten staan. De kans is aanwezig dat deze gehackt kan worden. De veiligste manier om uw crypto te bewaren is in een offline wallet beveiligd met tweestapsverificatie.

Waarom beleggen in altcoins?

Beleggen in altcoins is over het algemeen risicovoller dan beleggen in bitcoin. Maar kunnen wel hogere rendementen opleveren in kortere tijd. Lees u altijd goed in voordat u ergens in investeert.

Wilt u meer weten over de ontwikkelingen van crypto op dit moment? Download gratis ons gratis proefmagazine.


Lees meer over: beleggen in aandelen, beleggen in preferente aandelenbeleggen in obligaties, beleggen in derivaten, beleggen in opties, beleggen in warrants, beleggen in turbo'sbeleggen in vastgoed of vastgoedfonds, beleggen in beleggingsfonds, duurzaam beleggen, beleggen in goud, beleggen in zilver, beleggen in oliebeleggen in windenergie, beleggen in bitcoin, defensief of offensief beleggenzelf beleggen of beheerd beleggen?, vermogensbeheer

Er zijn momenteel geen stijgers bekend.
Er zijn momenteel geen dalers bekend.