Beleggen in pharming, de farmaceutische industrie

Beleggen in pharming

Een populaire hedendaagse investering  is het beleggen in pharming, oftewel: beleggen in de farmaceutische industrie. De biotech-industrie biedt een aantal mooie kansen voor u als belegger. Maar waarom zijn pharming beleggingen voor u de moeite waard en wat zijn de mogelijkheden? Wij geven u met onze expertise graag een voorsprong in beleggen!


Beleggen in pharming: alles wat u wilt weten


Wat is beleggen in pharming?

Onder beleggen in pharming wordt verstaan het investeren in biotech-aandelen. Waar het een aantal jaren geleden nog gelijk stond aan gegarandeerd geld verliezen, is het beleggen in biotech vandaag de dag een stuk aantrekkelijker geworden. Een aantal bedrijven binnen deze industrie behoren de laatste jaren zelfs als de grootste stijgers op de beurs. 

Hoe kunt u beleggen in pharming?

Het beleggen in pharming vindt voornamelijk plaats door aandelen te kopen van biotechbedrijven. Deze bedrijven houden zich bezig met onderzoek voor het vinden van medicatie voor allerlei ziektes, van veel voorkomende ontstekingen tot zeldzame ziektes. De vraag naar deze medicatie kan groot zijn en deze bedrijven hebben daarom vaak een potentiële grote afzetmarkt.

Door positief nieuws of doorbraken kunnen de koersen voor bedrijven omhoog schieten. Op tijd aandelen inkopen en op het juiste moment verkopen is daarom dé manier om in pharming te beleggen. Enkele voorbeelden van bedrijven die binnen de pharming industrie vallen, zijn:

  1. Galapagos
  2. Biogen
  3. Pharming

Een praktijkvoorbeeld

Als voorbeeld pakken we een bedrijf dat onder veel Nederlandse beleggers populair is: Pharming. Sinds 2016 laat het bedrijf een stijgende koerslijn zien en daardoor is het gunstig om te beleggen in de onderneming. Halverwege 2016 was een aandeel nog € 0,20 waard, waar dit begin dit jaar al een stuk hoger lag. Voor het voorbeeld hebben we eind 2016 1000 aandelen gekocht van elk  € 0,35, in totaal een aankoop van € 350. Begin 2020 worden die 1000 aandelen weer verkocht met een koersprijs van  € 1,60 per aandeel. De opbrengsten van die verkoop liggen daarmee op € 1600. De winst die u overhoudt aan de verkoop bedraagt ( € 1600 -  € 350 =)  € 1250. 

Geert Schaaij over het beleggen in de farmaceutische industrie

Lezen over beleggen in de farmaceutische industrie verrijkt u kennis. Tips en adviezen van een beleggingsexpert helpen u verder dan dat. Bekijk de video waarin Geert Schaaij vertelt over het beleggen in pharming. 

Het rendement

Het rendement bij beleggen in pharming is voornamelijk te vinden bij de verkoop van aandelen voor een meer gunstige prijs dan is betaald bij de aanschaf. Doordat de koers van biotechbedrijven vrij speculatief is, kunnen er flinke koersbewegingen plaatsvinden op de markt. Wie een goede gok maakt bij een medicijn dat nog in een vroege fase zit maar potentie toont, kan op de lange termijn goed geld opleveren als het aandeel stijgt.

De risico’s

Waar een goede investering in aandelen een mooi rendement kan opleveren, is het beleggen in biotech niet geheel zonder risico. Een bedrijf kan goed aan de weg timmeren, maar externe factoren kunnen zonder pardon roet in het eten gooien. Mocht een medicijn bijvoorbeeld niet door de strenge keuring komen, dan heeft het hele avontuur uiteindelijk niks opgeleverd en komt er dus ook geen geld binnen in het bedrijf. Het is hierdoor niet uitzonderlijk als bedrijven binnen de pharming industrie failliet gaan, waarbij u mee ten onder gaat.

Waarom beleggen in pharming?

Het beleggen in pharming is een interessante optie, omdat:

  1. Er een mooi rendement gegenereerd kan worden
  2. U investeert in een betere toekomst

Er een mooi rendement gegenereerd kan worden

Doordat de koersen van pharming bedrijven flink kan schommelen, kan er door juist te timen bij de in- en verkoop van aandelen een mooi rendement gegenereerd worden. Zoals het bovenstaande voorbeeld al liet zien, is er soms een mooie stijgende waarde lijn te zien ten opzichte van de koersprijzen van bepaalde biotechbedrijven. Zolang u de financiële gezondheid van bedrijven in de gaten houdt, kunt u mooie resultaten boeken.

U investeert in een betere toekomst

Bedrijven brengen aandelen op de markt om nieuwe financiering binnen te halen. Ook binnen de pharming industrie is dit het geval. Die financiële middelen worden ingezet voor onderzoek en realisatie van nieuwe medicatie die mensen op termijn weer kan helpen. Indirect investeert u dus in een betere toekomst voor uzelf en anderen. 


Lees meer over: beleggen in aandelen, beleggen in preferente aandelenbeleggen in obligaties, beleggen in derivaten, beleggen in opties, beleggen in warrants, beleggen in turbo'sbeleggen in vastgoed of vastgoedfonds, beleggen in beleggingsfonds, duurzaam beleggen, beleggen in goud, beleggen in zilver, beleggen in oliebeleggen in windenergie, beleggen in bitcoin, defensief of offensief beleggenzelf beleggen of beheerd beleggen?, vermogensbeheer