Uw geld beleggen bij Rabobank

De afgelopen jaren heeft uw spaarrekening niet of nauwelijks rendement opgeleverd. Er zijn zelfs banken die op het punt staan particuliere klanten negatieve rente te berekenen als ze veel vermogen op hun rekening hebben staan.

Beleggen in aandelen of obligaties levert gelukkig nog wel goede rendementen op, hoewel er ook risico's aan kleven. Beleggen via een bank is een goede optie als u wel geïnteresseerd bent in beleggen, maar er weinig omkijken naar wilt hebben. Diverse banken bieden beleggingsmogelijkheden aan, zo ook Rabobank.

Alles over beleggen bij Rabobank


Hoe kunt u bij Rabobank beleggen?

Wie bij Rabobank wil beleggen, heeft een Rabobank betaalrekening nodig. U krijgt een effectenrekening toegewezen, die zichtbaar is als u bij Rabobank online bankiert. Deze kunt u zowel via uw laptop als via de Rabobank app beheren.

Kiest u voor Zelf Beleggen, dan is een aparte beleggersrekening niet nodig. Uw effectenrekening wordt automatisch aan uw betaalrekening gekoppeld. Mensen die liever kiezen voor Beheerd Beleggen, krijgen een beleggersrekening toegewezen. Op deze rekening storten ze het bedrag dat door de beleggingsspecialisten van Rabobank wordt belegd.

Bij Rabobank zelf beleggen

Zelf beleggen bij Rabobank is een goede optie als u ervaring heeft met beleggen en er ook de nodige tijd in wil steken. U kunt bij Rabobank beleggen in aandelen, opties, obligaties, beleggingsfondsen, maar ook in indexfondsen en turbo's. Ook kunt u besluiten om in Rabobank zelf te beleggen, door middel van Rabobank certificaten.

Door zelf te beleggen bespaart u op servicekosten die Rabobank u rekent, maar om écht succesvol te zijn, is het wel nodig dat u tijd investeert en beschikt over enige financiële kennis. Met Webinars en een abonnement op de Rabo TraderMonitor houdt de bank uw kennis van de markt up-to-date.

Bij Rabobank beheerd beleggen

Beheerd beleggen is een goede strategie voor mensen die wel rendement willen behalen, maar geen zin of tijd hebben om dagelijks koersen in de gaten te houden. Deze strategie past ook goed bij beleggers die liever op het oordeel van financiële experts vertrouwen.

Rabobank biedt drie verschillende mogelijkheden. De meest gekozen optie is Beheerd Beleggen Basis. U kunt starten met elk willekeurig bedrag, maar uw rendement zult u sneller behalen met een eerste inleg en een maandelijkse storting van een redelijke grootte. Uw geld wordt belegd in duurzame indexfondsen. U bepaalt het risico dat u aanvaardbaar vindt.

Kiest u voor 'zeer defensief', dan zal het zwaartepunt liggen bij obligaties.

Neemt u liever veel risico, dan vormen aandelen en andere meer risicovolle beleggingen de hoofdmoot. Heeft u een bedrag van minimaal € 20.000,- vrij te besteden, dan is Beheerd Beleggen Actief een betere optie. Uw beleggingen volgen niet alleen de ontwikkelingen op de beurzen, maar u maakt ook meer gebruik van kansen en trends in de markt.

Obligaties kopen via Rabobank

Heeft u gekozen voor Zelf Beleggen en wilt u tijdelijk minder risico lopen, dan kunt u uw geld beleggen in duurzame beleggingsfondsen waarbij obligaties het leeuwendeel van uw beleggingen uitmaken. Daarnaast kunt u zelf actief handelen in obligaties van diverse bedrijven op meerdere beurzen.

Beleggers die hun vermogen Beheerd Beleggen en geïnteresseerd zijn in obligaties, kunnen het beste kiezen voor een neutraal of defensief risicoprofiel.

Groen beleggen bij Rabobank

U wilt uw geld het liefst alleen beleggen in duurzame en groene beleggingsproducten. Rabobank heeft een aantal duurzame indexfondsen waar bedrijven die u als groen kunt bestempelen een belangrijk onderdeel van zijn.

Als u zelf alles regelt, kunt u natuurlijk zelf bepalen welke bedrijven voor u groen genoeg zijn en vervolgens beleggen in hun aandelen, obligaties en opties. Een andere mogelijkheid die fiscaal ook interessant is, is een deel van uw geld overhevelen naar een Rabo GroenSparen-rekening. U profiteert dan van vrijstelling voor groene beleggingen in Box 3 van uw inkomstenbelasting. Ook heeft u dan recht op een extra heffingskorting.

Wat kost het om bij Rabobank te beleggen?

De dienstverlening van Rabobank kost geld. U betaalt servicekosten, fondskosten en de kosten van transacties. Deze laatste twee kosten worden verrekend met de koers van uw beleggingen.

Bij Beheerd Beleggen betaalt u minimaal € 5,- per kwartaal, of 0,06% over de eerste € 100.000,- en 0,03% over het meerdere, tot € 500.000,-. De transactie- en fondskosten komen neer op ongeveer 0,15% van de belegde waarde.

Belegt u uw vermogen zelf, dan betaalt u dezelfde servicekosten, tot een maximum van € 100,- per kwartaal. Daarnaast bent u bij elke transactie € 5,- plus 0,05% van de transactiewaarde verschuldigd. Deze transactiekosten kennen een maximum van € 150,-.

Beleggen bij een bank iets voor u?

Of beleggen bij een bank iets voor u is, is geheel aan uzelf om te bepalen. Ga vooral op onderzoek uit en blijf dicht bij uzelf. Zowel met betrekking tot waarin u wilt beleggen als hoe u wilt beleggen. Lees u goed in en wees op de hoogte van alle mogelijkheden.

Echt een voorsprong met beleggen? Word dan lid van Beursgenoten.  


Lees meer over: beleggen in aandelen, beleggen in preferente aandelenbeleggen in obligaties, beleggen in derivaten, beleggen in opties, beleggen in warrants, beleggen in turbo'sbeleggen in vastgoed of vastgoedfonds, beleggen in beleggingsfonds, duurzaam beleggen, beleggen in goud, beleggen in zilver, beleggen in oliebeleggen in windenergie, beleggen in bitcoin, defensief of offensief beleggenzelf beleggen of beheerd beleggen?, vermogensbeheer